For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Elias Goldstein | George Enescu Festival
Elias Goldstein

Apreciat de Chicago Tribune pentru „interpretarea sa incredibilă” și de Seattle Times ca „un violist absolut fascinant”, Elias Goldstein s-a remarcat ca unul dintre marii instrumentiști ai generației sale. Câștigător al premiului II la marele concurs internațional Primrose, al premiului al II-lea al concursului internațional Bashmet, si al concursului internațional Tertis, a obținut recunoașterea și aprecierea internațională nu numai ca un campion al instrumentului său, ci și un excepțional ambasador muzical. În 2016 a debutat la Weill Recital Hall de la Carnegie Hall, fiind primul violist invitat să interpreteze integrala celor 24 de Capricii de Paganini, un program cu care a făcut apoi turnee în Statele Unite și Europa.

În calitate de partener de muzică de cameră, a cântat în multe dintre cele mai mari săli ale lumii precum Carnegie, Alice Tully, David Geffen, Seattle Symphony’s Benaroya Hall, Kennedy Center, Salle Cortot, George Enescu Philharmonic, Musikiitalo Helsinki. Colaborează frecvent cu cei mai mari muzicieni din lume precum Nobuko Imai, Eli Eban, Ilya Kaler, Pro Arte, Shanghai, Arianna și Cavani Quartets. Aparițiile sale solo și orchestrale au adus colaborări cu Orchestra Simfonică din Chicago, Filarmonica din New York, Filarmonica din Bergen. Apariții în cadrul festivalurilor includ Valdres, Aspen Festival, Festivalul Internațional de Muzică din Beijing și Chautauqua.

Dedicat muzicii de secol XXI, a colaborat cu compozitorii Jennifer Higdon, Paul Chihara, William Bolcom. În 2019 a intepretat în premieră mondială Viola Songs, scrisă de compozitoarea premiată cu trei premii Grammy, Jennifer Higdon, iar în 2018 a fost invitat personal de William Bolcom să cânte la Merkin Hall din New York. Cele mai importante momente din 2020-2021 includ un turneu mondial pentru lansarea CD-ului Melanconico cu Centaur Records, cu lucrări de Robert Schumann, Clara Schumann care conține și prima înregistrare a Sonatei Nr. 3 în la minor pentru vioară de George Enescu, toate aranjamente speciale fiind realizate de artist.

În prezent, el este profesor la Universitatea din Delaware și face parte din consiliul executiv al American Viola Society. Cântă pe un frumos și rar instrument Saint Cecille Vuillaume din 1850.