For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Elisa Balbo | George Enescu Festival

Remarcată pentru timbrul său luminos și catifelat, alături de muzicalitatea sa deosebită, Elisa Balbo este privită ca  fiind una dintre cele mai promițătoare tinere cântărețe de operă. Balbo a apărut în producții ale multor opere renumite la nivel internațional, sub bagheta multor dirijori remarcabili, printre care și Rocardo Muti. A cântat în centre muzicale prestigioase precum Teatro dell’Opera di Roma,Teatro La Fenice di Venezia,Arena di   Verona, Teatro Filarmonico din Verona, Ravenna Festival, Wiener Konzerthaus , Grand Theatre Rubinstein Rimsij-Korsakov din Saint Petersburg, Wildbad Festival și multe altele.

Printre cele mai recente realizări se enumeră debutul în premiera italiană Lo Schiavo de Gomes (DVD realizat de Dynamic) în virtuosul rol al Contesei Boissy în deschiderea stagiunii de concerte al Teatro Lirico di Cagliari; rolul intens al Amenaidei, din opera Tancredi la Festivalul Rossini in Wildbad (DVD-Naxos) și debutul ca Desdemona în opera Otello de Verdi, la Festivalul Ravenna. De asemenea a jucat pretențiosul rol al Annei Eriosso din opera Maometto II la Festivalul Rossini in Wildbad și Violetta din La Traviatta în turneul din Japonia organizat de Teatro Manzoni – Bologna. A participat la turneul internațional ( Turku, Finlanda, Arena di Veroma, Jakarta) organizat de Luciano Pavarotti Foundation pentru comemorarea a 10 ani de la moartea artistului. A susținut concerte și turnee în China, a jucat în Turandot (Liu) la  Teatro   Verdi   –   Sassari, în The Marry Widow (Hanna   Glawari)  la   Teatro   Filarmonico din Verona, Carmina Burana la Moscow International Music House. A participat la un turneu de concerte cu Andrea Bocelli în Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii, Romania, Finlanda, Polonia și Iordania. În 2018, a participat la celebrarea a 150 de ani de la moartea lui Rossini, interpretând Stabat Mater la Teatro   Dante  Alighieri din Ravenna și Teatro Rossini din Pesaro, dar și Moise et Pharaon la Festivalul Rossini in Wildbad. Elisa va reveni pe scema Festivalului Ravenna, cu debutul în rolul Michaelei din Opera Carmen de G. Bizet.

Cariera sa muzicală a început cu debutul în opera Falstaff de Verdi, în rolul lui Alice, pe scena Festivalului Ravenna. Succesul a fost urmat de alte roluri precum Mimi în Opera La Boheme de Puccini la Teatro Filarmonico din Verona și Teatro Vittorio Emanuele din Messina.

Sensibilă atât în direcția muzicii sacre cât și a celei simfonice,Elisa Balbo va participa la înregistrările operei Ecce Homo de José Cura, în rolul Mary. Înregistrările îi vor implica de asemenea pe artiștii Vesselina Kazarova, Ramón Vargas, and Nicolas Testé. Repertoriul artistei include și Petite Messe Solennelle de Rossini (Teatro dell’Opera di Roma) Recviemul de Mozart (turneul japonez cu Orchestra Sinfonica G. Rossini di Pesaro), The Four Last Songs de Richard Strauss și Simfonia a doua de Mendelssohn-Bartholdy (Teatro Lirico di Cagliari).

Activă atât pe scena de concert cât și pe cea a operei, Elisa a concertat ca solistă în cadrul Galei Tribute to Pavarotti, stagiunea 2015/16 a Teatro Comunale di Moderna, sub bagheta dirijorului Riccardo Muti. În 2013 a participat la concertul pentru  Italian Republic Day alături de Orchestra Sinfonica della Rai, la Auditorium Toscanini di Torino, sub bagheta lui Daniele Rustioni. A participat la numeroase Gale de Operă, în special la Arena di Verona unde a fost invitată în mod regulat începând cu anul 2013. În 2017 a cântat la Concertul de Anul Nou de la Budapest Pap Laszlo Arena, unde a împărțit scena cu artiști precum Ramon Vargas. Concertul s-a bucurat de o a doua reprezentare la Weiner Konzerthaus de la Viena.