For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Emilie Rose Bry | George Enescu Festival

Soprana franco-americană Emilie Rose Bry și-a început educația muzicală la vârsta de 5 ani la clavecin și mai târziu la flaut. După ce a urmat studii vocale la Conservatorul din Paris și la Școala de Muzică Manhattan din New York, a fost acceptată în 2013 în Programul pentru Tineri Artiști CNIPAL din Marsilia (Franța).

De atunci a cântat în diferite teatre de operă, festivaluri și companii franceze rolurile Donna Elvira și Donna Anna (Don Giovanni), Clarice (Il Mondo della Luna), Emilie și Zima (Les Indes Galantes, Rameau), Mme de Folle-Verdure (La Vie Parisienne) și Hélène (Passionnément, Messager).

A interpretat rolurile doamnei P. (Omul care și-a confundat soția cu o pălărie, Nyman) cu Opera din Lyon și rolul lui Poppea (L’Incoronazione di Poppea, Monteverdi) în turneu cu Ansamblul Matheus condus de Jean -Christophe Spinosi. Într-o altă producție condusă de Sébastien d’Hérin pentru Opera din Lyon, ea a cântat alternativ rolurile lui Poppea și Drusilla / Virtù din Lyon, la Opera Regală din Versailles și Opera din Vichy.

În decembrie 2017 a debutat la Gran Teatre del Liceu (Barcelona) în rolurile Amore / Valletto / Pallade (L’Incoronazione di Poppea) urmate în 2018 de rolurile lui Frasquita (Carmen, Bizet) și Elvira (L’Italiana in Algeri, Rossini) la Opera Regală din Versailles. Emilie cântă în mod regulat ca solistă în diverse concerte cântând repertoriul din perioada barocă până la creații contemporane în locuri precum Palau de la Musica (Barcelona), Chapelle Royale din Versailles, Festivalul Musica din Strasbourg sau Opera din Nantes-Angers ( printre altele), precum și la Festivalul de la Paris (care a fost înregistrat live în iunie 2018 de Arte Concert și Mezzo TV).

În 2019, a cântat rolul lui Armida în Rinaldo de Haendel la Teatrul an der Wien (Viena), Sala Tchaïkovsky din Moscova și Opera Regală din Versailles sub bagheta lui Jean-Christophe Spinosi, precum și rolurile din Amore / Valletto / Pallade la Teatro Colón din Buenos Aires.

Emilie a câștigat recent premii la diferite concursuri de voce, inclusiv Concours International de Bordeaux, Concours Opera en Arles și Concours Enesco din Paris.

În acest sezon, doamna Bry a cântat ca solistă la Operele din Cairo și Alexandria din Egipt, a cântat partitura solo pentru soprană în Stabat Mater de la Poulenc sub bagheta lui Josep Pons, a reînviat rolul lui Elvira (L’Italiana in Algeri) și a cântat rolul de Vagaus într-o versiune de cameră a lucrării Juditha Triumphans de Vivaldi cu Ansamblul Matheus.

Proiectele viitoare includ rolul contesei din Les Petites Noces de Mozart la Opéra din Toulon, Soprana 2 din Magnificat de Bach la Théâtre des Champs-Elysées din Paris și Festivalul Beaune, Soprano 2 în Misa în Do minor de Mozart la Festivalul Internațional George Enescu din București, precum și rolul principal în La Traviata de Verdi în Paris.