For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser EMMANUEL KRIVINE | George Enescu Festival

EMMANUEL KRIVINE

Născut dintr-un tată rus și dintr-o mamă poloneză, Emmanuel Krivine a început de tânăr cariera de violonist. Câștigând un prim premiu de la Conservatorul din Paris la vârsta de șaisprezece ani, ajungând la Queen Elizabeth College of Music  a studiat în special cu Henryk Szeryng și a câștigat cele mai cunoscute concursuri.

După o întâlnire esențială în 1965 cu Karl Böhm, s-a dedicat treptat dirijării orchestrale, mai întâi ca dirijor invitat permanent pentru Nouvel Orchestre Philharmonique de Radio France, din 1976 până în 1983, apoi ca director muzical al Orchestei Naționale din Lyon din 1987 până în 2000 și a Orchestrei Français des Jeunes.

Din 2006 până în 2015 a fost directorul muzical al Orchestrei Philharmonique din Luxembourg.Începând cu stagiunea 2015-2016, a fost dirijorul principal invitat al Orchestrei de Cameră din Scoția, iar din stagiunea 2017-2018 a fost numit director muzical al Orchestrei Naționale a Franței. Alături de activitățile sale de dirijor principal, Emmanuel Krivine este în mod frecvent directorul invitat al celor mai bune orchestre internaționale. În 2004, s-a alăturat demersului inițiat inițiat de un grup de muzicieni europeni, cu care a înființat Chambrephilharmonique, o orchestră bazată pe instrumente de epocă, care are acum reședința la Grand Théâtre de Provence. Acest grup realizează o mulțime de concerte și înregistrări, printre care simfoniile complete ale lui Beethoven (Gramophone Editor’s choice).Ultimele sale înregistrări muzicale cu Orchester Philharmonique din Luxemburg, la Zig ZagTerritoires / Outhere, includ o înregistrare a lui Ravel (Shéhérazade, Boléro, La Valse, …), o altă înregistrare a lui Moussorgski (Pictures at an exhibition) / Rimski-Korsakov’s (Shéhérazade) și ultima a lui  Bartók’s (Concertofor orchestra and Violin concert 2); cu Chambrephilharmonique, la Naïve, a efectuat înregistrări consacrate lui Mendelssohn (simfoniile „Italiane” și „Reformation”), lui Dvořák („Simfonia noii lumi”), lui Schumann (Konzertstück pentru patru coarne și orchestră) și lui Beethoven (simfonii complete) . Și, pentru compania de muzică clasică Alpha, un DVD dedicat SymphonieFantastique de Hector Berlioz.