For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Austrian Baroque Company | George Enescu Festival
Austrian Baroque Company

Austrian Baroque Company

„Realizare muzicală explozivă, interpretare splendidă a flautului, swing baroc” – aşa s-ar putea descrie ansamblul de cameră cunoscut sub numele de Austrian Baroque Company (ex Oman Consort), care a fost primit cu aprecieri încă de la înfiinţarea sa în 2001 şi onorat cu premii internaţionale de CD.

Austrian Baroque Company (ABC) interpretează muzică europeană din secolele XVI – XVIII de toate genurile, de la trio până la orchestră de cameră. Încearcă să portretizeze muzica în contextul tradiţiei sale retorice şi să exploreze emoţional „electricitatea” dintre interpreţi şi public. De un interes special şi intrinsec al ansamblului ABC este blocul de bas continuu bine-proporţionat, care sporeşte caracteristicile stilistice şi sunetul fluierului baroc.

Repertoriul concertistic reflectă o perioadă din istoria muzicii care demonstrează cele mai variate aspecte ale muzicii, deservind în mod particular termenilor „inspirat” şi „intuitiv”. De la recitaluri tainice de fluier la concerte baroce pentru fluier (Vivaldi), numeroase proiecte artistice tematice au fost prezentate publicului şi înregistrate pe CD.

Ascensiunea rapidă a ABC către unul dintre ansamblurile de cameră baroce de top existente a fost confirmată printr-o apreciere la scară largă a criticilor muzicali şi prin numeroasele premii internaţionale primite. Austrian Baroque Company a fost caracterizată ca „incredibil de agilă, pasională şi furtunoasă, uneori folclorică ca stil”, ca şi „o sărbătoare zdrobitoare cu sânge dunărean pulsând în vene!” Au fost deja realizate patru proiecte de CD-uri şi prezentate în colaborare cu marca radiodifuziunii austriece ORF Edition Alte Musik, cel mai recent fiind „Salutări din Londra” (2007). Ianuarie 2009 a marcat începutul colaborării cu Sony BMG (deutsche harmonia mundi), marcînd două înregistrări pe CD: „Exit Baroque” şi „9 Arii Germane” de Händel cu soprana spaniolă Nuria Rial.

Odată cu înfiinţarea sa în 2001, Austrian Baroque Company a primit numeroase invitaţii să interpreteze atât naţional cât şi internaţional şi a avut numeroase apariţii în calitate de oaspete al unor festivaluri internaţionale.