For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Remus Manoleanu – George Enescu Festival
Remus Manoleanu

Remus Manoleanu

Remus Manoleanu s-a născut la Alba Iulia (1949) şi a urmat cursurile Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, clasa de pian a doamnei Valeria Taban. A absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti în 1972, unde a lucrat cu Ovidiu Drimba, Gabriel Amiraş şi Gh. Halmoş. Absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, după care a urmat cursuri de specializare în Conservatorul P. I. Ceaikovski din Moscova (profesorul S. Neuhaus).

A crescut în ambianţa de elevată preocupare pianistică şi artistică a familiei Ecaterina şi Maria Fotino.

A câştigat bursa naţională George Enescu în 1972.

Este doctor în muzică şi în prezent este Conferenţiar Universitar Doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

A participat la numeroase festivaluri : Basel, Oldenburg, Berlin, São Paulo, Londra, Dublin etc. Concertează curent în România şi în străinătate (Marea Britanie, Brazilia, Coreea de nord, Rusia, Germania, Olanda, Franţa, Syria, Statele Unite etc.). A înregistrat peste 3000 de minute pentru Radiodifuziunea Română. A înregistrat muzică contemporană românească la Casa de Discuri Electrecord.

I-au fost dedicate sau a cântat în primă audiţie absolută numeroase concerte pentru pian şi orchestră, piese pentru pian solo sau lieduri (cântece) pentru voce şi pian.

La sugestia şi îndemnul celebrului pianist Dan Grigore a jucat de zeci de ori în Hamlet, la Teatrul Municipal „ Lucia Sturza Bulandra”, în regia lui Alex. Tocilescu, având rolul muzical (pianistic) al lui Hamlet.

Membru Fondator al Festivalului şi Concursului Naţional de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea”- Slobozia.

A publicat în anul 2008, la Editura U.N.M.B., două cărţi : Muzica sub semn ludic şi Paradigme ludice in muzica românească.

A creat Fundaţia Culturală BIANCA, ce are ca scop principal promovarea liedului românesc.

În anul 2010 a obţinut, alături de soprana Bianca Luigia Manoleanu, premiul „ Excelenţa în Interpretare” oferit de Forumul Muzical Român.