For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Amy Dickson | George Enescu Festival
Amy Dickson

Amy Dickson

Având un contract de exclusivitate cu Sony Music şi manageriată de A Star PR, Amy Dickson s-a afirmat foarte rapid ca una dintre saxofonistele de renume mondial. Cu adevărat remarcabilă în ceea ce face, Amy Dickson este un promotor al muzicii moderne şi o foarte talentată reprezentantă a acestui instrument foarte variat, fiind un copil-minune, o mare speranţă. Considerată o „revelaţie” de către New York Concert Review, stilul său unic cîştigă tot mai mult teren pe plan mondial.

Albumul său de debut, Smile, a fost lansat de RCA Red Seal Label în 2008, fiind foarte apreciat de critică. Ultimele sale lansări dezvăluie o nouă latură a stilului său interpretativ, explorând infinitele posibilităţi ale saxofonului şi îmbogăţindu-şi repertoriul prin colaborări cu unii dintre cei mai mari compozitori contemporani în viaţă. Albumul său include transcrieri pentru saxofon sopran ale unor lucrări preocum: Concert pentru vioară de Philip Glass, Vălul Protector de John Tavener, Unde albina dansează de Michael Nyman. Înregistrate la London’s Cadogan Hall cu Orchestra Filarmonicii Regale, dirijate de Mikel Toms, reprezintă o ofrandă de neratat, ce are ca scop modificarea percepţiei asupra saxofonului, prezentându-l ca pe un instrument de virtuozitate, strălucind pe scenele de concert internaţionale.

Cariera sa muzicală a început la vîrsta de 7 ani, iar debutul său pe o scenă de concert a avut loc la 16 ani. Au urmat numeroase premii internaţionale, incluzând James Fairfax Australian Young Artist of the Year şi Prince’s Prize. Dickson a devenit, mai târziu, primul saxofonist care avea să câştige vreodată Medalia de Aur a prestigioasei competiţii „Royal Overseas League” şi „Symphony Australia Young Performer of the Year”