For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Armonia Atenea | George Enescu Festival
armonia atenea

Armonia Atenea

Armonia Atenea este numele mai nou al fostei Camerate Atena, orchestră înființată în anul 1991 de către Societatea Prietenii Muzici din Atena, odată cu inaugurarea Sălii de Concerte Megaron din Atena. Din 2011, orchestra şi-a împărţit activitățile principale între Megaron și noul Centru Cultural Onassis din Atena.

Repertoriul Armoniei Atenea se întinde de la stilul baroc timpuriu la secolului 21, de la operă la balet.

Director artistic este dirijorul George Petrou. El le urmează dirijorilor Sir Neville Marriner, Christopher Warren-Green și Alexander Myrat.

Armonia Atenea are un program încărcat de concerte în Atena, susţinând de asemenea recitaluri în toată lumea, la festivaluri prestigioase precum Musikverein (Viena), Théâtre des Champs-Elysées (Paris), Festivalul de vară de Muzică Veche de la Innsbruck sau Festivalul de la Versailles.

Orchestra a înregistrat numeroase CD-uri la Decca, ODM, BMG, EMI Classics și ECM Records, primind întotdeauna cele mai mar laude în presa internațională (Diapason 5, BBC music – înregistrare a lunii și Opéra-Découverte). Cea mai recentă înregistrare a Armonia Atenea, Handel opera Alessandro, cu o distributie de zile mari, avându-i protagonişti pe Max-Emanuel Cencic, Karina Gauvin, Julia Lezhneva și Xavier Sabata a fost recent lansat de DECCA.

Orchestra a colaborat cu dirijori celebri precum Fabio Biondi, Thomas Hengelbrock, Philippe Entremont, Christopher Hogwood, Helmut Rilling, Heinrich Schiff, Stephen Kovacevich, Mstislav Rostropovich, Yehudi Menuhin și soliști precum Martha Argerich, Yuri Bashmet, Joshua Bell, Leonidas Kavakos , Radu Lupu și Mischa Maisky.

În 1996, orchestra a primit Premiul pentru Muzică din partea Uniunii Criticilor din Grecia pentru activitatea sa artistică și educațională.

Orchestra este sprijinită de Ministerul Elen al Educației și Cultelor, Culturii și Sportului, Megaron și Demergon – Fundația Daskalopoulos pentru Cultură și Dezvoltare, iar Fundaţia Alexander S. Onassis Public Benefit este sponsor principal în perioada 2011-2013.