For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Christian Elsner | George Enescu Festival
Christian Elsner

Christian Elsner

Cu un debut de succes în ciclul Wagner alături de Orchestra Simfonică RSB, sub bagheta lui Marek Janowski, în rolurile Parsifal, Loge, respectiv Siegfried-Mime (disponibil în curând pe CD), artist invitat la Semperoper din Dresda (în rolul Siegmund) şi la Opera de Stat din Viena (în rolul Parsifal) şi, de asemeni, aclamata sa interpretare a lui Siegmund la Philharmonie Berlin, în trei versiuni concertante ale Walkyriei de Wagner, cu Orchestra Filarmonicii din Berlin sub bagheta lui Sir Simon Rattle, Christian Elsner este recunoscut ca fiind un tenor wagnerian de prima ligă, dovedind încă o data că are un repertoriu cuprinzator.

Născut la Freiburg, în sudul Germaniei, Christian Elsner a studiat canto cu Martin Gründler, Dietrich Fischer-Dieskau şi Neil Semer şi a câştigat premii la diverse concursuri internaţionale. În calitate de solist, Chrsitian Elsner este invitat regulat la festivaluri internaţionale şi în toate marile Sali de concert din lume, de la Berlin, Viena, Milan şi Londra la New York sau Tokio. A lucrat cu dirijori precum Herbert Blomstedt, Adam Fischer, Carlo Maria Giulini, Nikolaus Harnoncourt, Thomas Hengelbrock, Marek Janowski, Mariss Jansons, Fabio Luisi, Lorin Maazel, Sir Neville Marriner, Yannick Nézet-Séguin, Sir Simon Rattle şi David Zinman, şi a fost implicat în numeroase producţii radio şi înregistrări de CD-uri. Acompaniat de pianiştii Hartmut Höll, Graham Johnson, Charles Spencer, Gerold Huber şi partenerul său de duo, Burkhard Kehring, tenorul a evoluat în recitaluri de lieduri in Bruxelles, Frankfurt, Hamburg, Köln, Dresda, Lucerne, Londra, Ravinia şi la Schubertiade Feldkirch. Pe lânga faptul că este un interpret profesionist, Christian Elsner este şi un scriitor entuziast de cărţi pentru copii (Lennie und der Ring des Nibelungen) şi profesor de canto clasic la Universitatea de Muzica din Würzburg.

Angajamentele viitoare includ rolul lui Loge, în versiunea concertantă a Rheingold de Wagner, cu Orchestra Simfonica RSB dirijată de Marek Janowski la Bucureşti, Misa în Do Major de Beethoven la Munchen cu Orchestra Simfonica BR, sub conducerea lui Thomas Hengelbrock, Simfonia nr. 9 de Beethoven în Philadelphia cu Orchestra Simfonica Philadelphia, condusă de Yannick Nézet-Séguin şi la Munchen cu Orchestra Filarmonicii din Munchen dirijată de Lorin Maazel, precum şi Lied von der Erde de Mahler cu DSO-Berlin sub bagheta lui Kent Nagano şi cu Filamonica din Viena cu Sir Simon Rattle la pupitru.