For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cristian Florea | George Enescu Festival
Cristian Florea|cristian-florea

Cristian Florea

Cristian Florea a fost considerat de la primele sale apariţii în public un mare talent muzical, fapt confirmat ulterior și de premiile pe care le-a obţinut la competiţiile internaționale din Belgrad, Colmar – 1978, Geneva – 1979, München – 1982, etc.

Ca dirijor, solist-violoncelist sau director, a colaborat cu orchestrele simfonice din Madrid, Barcelona (Spania), cu Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti (România), Filarmonica din Monterrey (Mexic), cu „Soliştii din Praga” (Cehia), „Soliştii din Montpellier” (Franța), Filarmonica din Ploieşti și Sibiu (România), etc. A fondat propria sa „Kammerorchester Cristian Florea” la Freiburg (Germania) şi este Director fondator al formaţiei Orquestra Simfònica Europea. Cu Orchestra Națională de Cameră colaborează din 1992, până  în 2000 fiind prim-dirijor al acestei formații. În ultimii ani  această colaborare s-a încununat de noi succese – un șir de  concerte extraordinare atât  în  Moldova  cât  și  în  Franța  și  Spania.  Din  2010  revine  la  pupitrul  acestei  orchestre  în  calitate  de  prim-dirijor.