For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Julian Rachlin | George Enescu Festival

Julian Rachlin

Julian Rachlin este unul dintre cei mai respectați violoniștii ai vremurilor noastre. În ultimii 24 de ani a captivat publicul din întreaga lume cu sunetul său distinct, cu muzicalitatea sa și cu interpretările de înalt nivel. A stabilit relații apropiate cu dirijori și orchestre de prestigiu. Este aclamat deopotrivă ca violist și ca dirijor.

În 2013 este sărbătorită cea de-a 12-a aniversare a festivalului „Julian Rachlin & Friends”, organizat în Dubrovnik, Croația. Acest eveniment este o platformă ce dezvoltă proiecte creative și vibrante ale unora dintre cei mai importanți artişti contemporani.
În afară de prestigiul de muzician, Julian a obținut recunoaștere și ca filantrop, datorită activităţii sale educaţionale şi a celei desfăşurate în calitate de Ambasador al Bunăvoinței (UNICEF).
În octombrie 2012, Julian a interpretat în premieră mondială, împreună cu Janine Jansen și Orchestra Simfonică Radio din Bavaria, condusă de Mariss Jansons, Dublul Concert de Krzysztof Penderecki. Compozitorul i-a dedicat acest opus lui Julian Rachlin.
În duo, împreună cu pianistul Itamar Golan, Julian cântă în recitaluri al căror repertoriu include integrala Sonatelor de Brahms pentru vioară și violă. Cei doi au fost invitați la 92nd Street Y în New York, la Concertgebouw în Amsterdam și la Musikverein din Viena.
Julian Rachlin înregistrează pentru Sony Classical, Warner Classical și Deutsche Gramophone, fiecare apariție discografică a sa având succes de public.

Născut în Lituania în 1974, Julian a emigrat în Viena în 1978. A studiat cu Boris Kuschnir la Conservatorul din Viena și a luat lecții particulare cu Pinchas Zukerman. A devenit celebru în 1988 după ce a câștigat premiul „Tânărul muzician al anului” la concursul Eurovision din Amsterdam.

Julian Rachlin cântă pe un Stradivarius din 1704 „ex Liebig”, de la Dkfm. Angelika Prokopp Privatstiftung şi pe o violă Nicola Bergonzi din 1786, de la Dmitry Gindin.