For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sorana Negrea | George Enescu Festival
sorana negrea

Sorana Negrea

Mezzosoprana Sorana Negrea s-a născut la data de 13 mai 1986 la Ploieşti, unde a absolvit Liceul de Artă la secţiile pian şi canto clasic. După terminarea cursurilor de Master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu (în anul 2010), a devenit solist, colaborator permanent al Operei Naţionale din Bucureşti.

A colaborat cu succes cu filarmonici din ţară, ca Ploieşti, Piteşti, Botoşani, Bacău, Bucureşti şi cu dirijori ca Adrian Morar, Iurie Florea, Christian Badea, Ovidiu Bălan, Ilarion Ionescu-Galaţi, Tiberiu Soare. Are un bogat palmares de concerte, recitaluri şi premii obţinute la concursuri.

În luna februarie a anului 2012 a participat la un recital în cadrul „I Concerti dell’Accademia Ospitalità delle Accademie dei Teatri d’Europa”, în colaborare cu Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” – Bucureşti, în foayerul „Arturo Toscanini” al Teatro alla Scala din Milano.

A participat la numeroase masterclass-uri susţinute de personalităţi din domeniu ca Nelly Miricioiu, Eduard Tumagian, Christian Badea, Marina Krilovici, Viorica Cortez.

Mezzosoprana Sorana Negrea are în repertoriu roluri ca Maddalena din opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, Fenena din opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, Niania şi Olga din opera „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovsky, Tisbe din opera „La Cenerentola” de Gioacchino Rossini, Suzuki din opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, Carmen şi Mercedes din opera „Carmen” de Georges Bizet.