For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Violeta Urmana – George Enescu Festival
violeta urmana

Violeta Urmana

Născută în Lituania, Violeta Urmana este una dintre cele mai căutate artiste care interpretează lucrări din repertoriul dramatic german şi italian.

În ultimii ani, a interpretat roluri precum Amelia din Un Ballo in Maschera, Elisabetta în Don Carlo, Leonora în La Forza del Destino, Lady în Macbeth, Odabella în Attila, rolurile principale în Aida, La Gioconda, Medea, Tosca, Norma , Iphigenie etc..

Violeta Urmana este un oaspete obișnuit la marile teatre de operă din lume – Metropolitan Opera New York, Teatro Real din Madrid, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, la Opera Națională din Paris, Deutsche Oper din Berlin, Opera de Stat din Viena, Teatro alla Scala din Milano, Royal Opera House Covent Garden din Londra – și la festivalurile de Bayreuth, Salzburg, Aix-en-Provence, Edinburgh și BBC Proms.

A lucrat cu dirijori ca Abbado Claudio, Daniel Barenboim, Bertrand de Billy, Pierre Boulez, Semyon Bychkov, Riccardo Chailly, James Conlon, James Levine, Jesús López Cobos, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Sir Simon Rattle, Donald Runnicles, Esa-Pekka Salonen, Franz Welser-Möst și Christian Thielemann.

Interpretează în special muzică de Mahler, Richard Strauss, Schoenberg, Berlioz, Wagner și Verdi în cele mai renumite săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia.

De-a lungul carierei a înregistrat multe CD-uri DVD-uri cu La Gioconda, Il Trovatore, Oberto, Un Ballo in Maschera, Aida, La Forza del Destino, Macbeth, Don Carlo, Andrea Chenier, Parsifal, Cavalleria Rusticana, Recviemul lui Verdi, Das Lied von der Erde de Mahler, Maeterlinck-lied de Zemlinsky, Moartea Cleopatrei de Berlioz şi multe altele.

A interpretat-o pe Kundry în filmul În căutarea Sfântului Graal, de Tony Palmer.

Violeta Urmana a primit numeroase premii: la Londra, la Viena, precum şi în Lituania, unde a fost decorată cu Ordinul „Marele Duce Gedeminas din Lituania”, clasa a treia şi a primit diploma de onoare din partea Universităţii lituaniene de Muzică și Teatru din Vilnius.