For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Trevor Pinnock | George Enescu Festival
trevor-pinnock

Trevor Pinnock

Trevor Pinnock e recunoscut pe plan mondial drept un clavecinist şi dirijor ce a iniţiat alături de orchestra sa “The English Concert” (pe care a fondat-o în 1972 şi a condus-o pentru următorii 30 de ani) interpretarea pe instrumente istorice. Acum îşi împarte timpul între dirijat, cariera solistică, muzica de cameră şi proiectele educaţionale.

În 2009/10, Trevor Pinnock a dirijat Orchestra Filarmonicii din Londra, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, National Arts Centre Orchestra Ottawa, Chicago Symphony şi Orchestra de Cameră Scoţiană. Continuă colaborarea cu Leipzig Gewandhausorchester.

Ca şi clavecinist, Pinnock a susţinut recitaluri solo în Italia, Spania şi Marea Britanie, inclusiv la Wigmore Hall Londra. Are turnee camerale în Japonia şi Europa cu flautistul Emmanuel Pahud şi violoncelistul Jonathan Manson. Înregistrarea lor cu sonatele pentru flaut de Bach a fost lansată în octombrie 2008 de casa EMI şi au câştigat recent un premiu Echo Klassik.

Pentru a-şi celebra împlinirea vârstei de 60 de ani, Pinnock a fondat “Ansamblul European Brandenburg” (2006) . Înregistrarea lor cu Concertele Brandenburgice de Bach, sub marca “Avie”, a fost distinsă cu un premiu Gramophone (2008). Ansamblul s-a reunit în 2009 pentru a susţine concerte în Germania, Austria şi la Wigmore Hall din Londra, interpretând Theodora de Händel şi în 2011 pentru Patimile după Ioan de Bach.

Pinnock continuă să lucreze cu Academia Regală de Muzică din Londra, dar şi cu orchestrele Universităţii Mozarteum din Salzburg şi Academia de Arte Performative din Hong Kong.