For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Adrian Dumitru | George Enescu Festival
Adrian Dumitru

Adrian Dumitru

Tenor român, Adrian Dumitru se numără printre tinerii cântăreți care aspiră la marile scenele lirice europene. Este câştigatorul Premiului I al prestigiosul Concurs Internaţional de Canto din China.

Repertoriul lui include roluri ca: Pinkerton din Madama Butterfly de G. Puccini și Rinuccio în Gianni Schicchi de G. Puccini, Alfredo din La Traviata de G. Verdi, Rodolfo din La Boheme de G. Puccini, Lenski din Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski, Don José din Carmen de G. Bizet și Duca în Rigoletto de G. Verdi.

Proiectele sale includ Mario Cavaradossi din Tosca, rolul principal în Lucia di Lammermoor și Faust în Faust. Adrian Dumitru a debutat alături de Filarmonica Oltenia din Craiova cu Missa în Do Major de L.V. Beethoven. De asemenea, a interpretat Stabat Mater de G. Rossini împreună cu Orchestra Natională Radio Bucureşti.