For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Antal Zalai | George Enescu Festival
Antal Zalai

Antal Zalai

Antal Zalai este unic între tinerii violoniști din ziua de azi: crede cu tărie în tradițiile stabilite de marii violoniști ai secolului XX fiind descris de către Igor Oistrakh drept un „violonist excepțional, cu o tehnică perfectă, frumoasă, cu tonuri ample”. “Are o reală finețe și maturitate muzicală, precum și o personalitate nobilă”, a spus Oistrakh despre Antal zalai, care cântă pe o vioară Antonius Stradivarius „ex-Garay” din 1733.

Artistul născut în Ungaria în anul 1981 și-a început pregătirea muzicală la Budapesta cu László Dénes și Péter Komlós, continuându-și studiile de vioară cu Pinchas Zukerman la Manhattan School of Music și Kati Sebestyén la Conservatorul Regal din Bruxelles, câștigând la absolvire premiile „Lecrinier” și „Darche”. De asemenea, Antal a participat la cursurile Lordului Yehudi Menuhin, Shlomo Mintz, Isaac Stern, Erick Friedman, Tibor Varga și Lewis Kaplan.

De atunci, a câștigat 15 premii la competiții internaționale precum Competiția Internațională de Vioară „Rodolfo Lipizer”, Festivalul Internațional de Vioară „George Enescu”, Competiția Internațională de Vioară „Regina Elisabeta” și Competiția Internațională de Vioară „Paganini Moscova”.
A cântat cu orchestre simfonice celebre din Europa, Statele Unite şi Mexic.

Antal a interpretat 25 de concerte, de la Bach şi Vivaldi la Nielsen, Khachaturian şi Bartók. În semn de preţuire pentru această performanţă, compozitorul Filip Sande i-a dedicat concertul de vioară op.69 din anul 2007.