For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Antonio Pappano | George Enescu Festival
antonio pappano

Antonio Pappano

Unul dintre cei mai importanți dirijori ai lumii, director muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat și înregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu, Antonio Pappano va fi prezent la Bucureşti pe 11 şi 12 septembrie, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional „Geoge Enescu”.
Antonio Pappano va urca pe scena de la Sala Palatului alături de Orchestra şi Corul Academiei Naţionale Santa Cecilia din Roma. „Tonurile ei au culoarea vinului italian Amarone. Sunt foarte dulci, iar cantitatea de alcool e ridicată“, îşi descrie Pappano orchestra al cărui director este din anul 2005. Născut în 1959 la Londra din părinţi italieni, dirijorul amestecă în atitudinea sa, cu farmec, înflăcărarea latină şi umorul uscat, englezesc

Programul de la Bucureşti se va încheia cu spectaculosul „Reqviem“, de Giuseppe Verdi. Pappano este cunoscut pentru interpretările sale de o mare forță: „Mă simt Superman!“, mărturisea presei britanice despre senzația de a dirija un ciclu întreg de opere.

În adolescenţă, în perioada şederii familiei în Statele Unite, Antonio Pappano a studiat pianul cu Norma Verrilli, profesoară şi patroana unui magazin de piane din Connecticut, o mare infuenţă în viaţa sa, după cum avea să povestească dirijorul.

Încă de la vârsta de 10 ani, Antonio Pappano îşi însoţea tatăl la orele cu studenţii. La 21 de ani, pleca deja la New York pentru a studia repertoriul propriu. Au urmat Barcelona, Chicago şi Frankfurt. În decurs de doar cinci ani, la vârsta de doar 26 de ani, tânărul Pappano devenea asistentul celebrului dirijor Daniel Barenboim, la Beirut. La 30 de ani, ajungea directorul muzical al Operei din Norvegia; la 42 – al Operei Regale din Covent Garden – cel mai tânăr director pe care instituţia îl avusese în ultimii 47 de ani.