For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Boris Berezovski – George Enescu Festival
Boris Berezovski

Boris Berezovski

“Acesta este, cu siguranţă, adevăratul succesor al marilor pianişti ruşi!” (Gramophone)

Născut la Moscova, Boris Berezovski a studiat la Conservatorul din Moscova cu Eliso Virsaladze şi în particular cu Alexander Satz. Ca urmare a debutului său de la Londra la Wigmore Hall în 1988, The Times l-a descris ca fiind un artist deosebit de promiţător, de o virtuozitate incredibilă şi putere formidabilă. Doi ani mai târziu, în 1990 ,el a câştigat Medalia de Aur la Concursul Internaţional Ceaikovski din Moscova.

Boris Berezovski este invitat frecvent de către orchestrele cele mai proeminente, inclusiv Philharmonia din Londra, New York, Filarmonica, Filarmonica din München, Filarmonica din Oslo, daneză Națională Radio Symphony, Orchestra Simfonica Radio din Frankfurt, Hamburg Orchestra NDR, Residentie Orkest, BBC Symphony Orchestra, Orchestra Simfonica din Birmingham, Filarmonica din Rotterdam, Orchestre National de France etc.

Boris Berezovski este adesea invitat în cele mai prestigioase serii de recitaluri: seria recitalurilor de pian a Filarmonicii din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene precum Théâtre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Brussells, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena etc. şi la cele mai renumite festivaluri internatonale în Verbier, Salzbourg, la Roque d’Anthéron etc.

Partenerii săi în formaţiile camerale sunt Brigitte Engerer, Vadim Repin, Dmitri Makhtin, şi Alexander Kniazev.

Cu casa de discuri Teldec, Boris Berezovksy a înregistrat lucrări de Chopin, Schumann, Rachmaninov, Mussorgsky, Balakirev, Medtner, Ravel si intergrala Studiilor Transcedentale de Liszt. Înregistrarea sonatelor Rahmaninov a primit Preis der Deutschen Schallplattenkritik iar discul său cu Ravel a fost recomandat de “Le Monde de la Musique, Diapazonul de Aur, BBC Music Magazine şi Sunday Independent.

Boris Berezovski a câştigat în martie 2006, BBC Music Magazine Awards pentru cel mai bun instrumentist.

În august 2004, DVD-ul cu piese pentru pian, vioara si violoncel și Trio Elegiaque de Ceaikovski – “A La Mémoire d’un grand artiste” , înregistrat de Trio B. Berezovski, Makhtin D., Kniazev A.  a primit Diapason d’Or . DVD-ul a fost difuzat pe canalele de televiziune ARTE şi NHK din Japonia.

În octombrie 2004, cu Warner Classics International, Boris Berezovski, Alexander Kniazev şi Dmitri Makhtin au înregistrat Trio no. 2 de Shostakovitch şi Trio Elégiaque no. 2 de Rahmaninov, care au fost premiate cu Choc de la Musique în Franţa, Gramophone în Anglia, şi Echo Clasic 2005 în Germania. Îinregistrarea solo live cu Chopin / Godowsky care a fost lansat în ianuarie 2006 a primit Diapason d’Or şi RTL d’Or.

Cu Mirare Harmonia Mundi, Boris Berezovski a înregistrat Preludiile de Rahmaninov, precum şi intergrala concertelor pentru pian de Rahmaninov alături de Orchestra Filarmonica din Ural sub bagheta lui Dmitri Liss şi un alt CD împreună cu Brigitte Engerer cu lucrări pentru două piane dedicate lui Rahmaninov, care a primit diverse premii.