For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Claire-Marie Le Guay – George Enescu Festival
Claire-Marie Le Guay

Claire-Marie Le Guay

Claire-Marie Le Guay, pianistă consacrată pe scenele internaţionale, a câştigat mai multe festivaluri internaționale (Maria Canals International Competition din Barcelona, ARD Competition din Munchen) şi a lucrat cu maeștri precum Dmitri Bashkirov, Alicia de Larrocha, Claude Frank, William Grant Nabore și Andreas Staier.

A concertat recent la Suntory Hall din Tokyo, Avery Fisher Hall (Centrul Lincoln din New York, la Tonhall în Zurich, la Montreux Festival, la Luxemburg’s Philharmonie și la festivaluri importante din Franța, precum La Roque d’Anthéron, la Folle Journée, Piano à Lille.

Claire-Marie a fost solist în concerte susţinute cu orchestre importante din lume, precum London Philharmonic Orchestra, New Japan Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, Bayerische Rundfunk Orchester, Orchestre de Paris, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre Philharmonqiue du Luxembourg, Residentie Orkest in the Hague, Rheinland-Pfalz Philharmonie, Kölner Kammerorchester, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestre de la Suisse Romande, Orchestre Philharmonique de Liège, the Sao Paulo State Symphony.

Timp de 15 ani a făcut înregistrări cu Universal Accord. Pentru două dintre ele, făcute îmeună cu dirijorul Louis Langrée, a primit laude la nivel internațional și premii. „Este un pianist născut pentru grandoarea retorică a lui Liszt; toate aceste spectacole, extenuante și entuziasmante prin puterea și măiestria lor, sunt mult peste ceea ce oferă pianiști mult mai apreciați”, a scris Bryce Morrisson în Gramophone despre CD-ul ei Liszt (2011). În prezent lucrează exclusiv cu Mirare, pentru care a lansat un CD din repertoriu rus („Călătorie în Rusia”, 2012), în urma căruia Gramophone a lăudat „simțul ei infailibil pentru echilibru între sens și sensibilitate” și interpretarea „vioaie, agilă și din inimă”.

Interpretează frecvent Dutilleux, Carter, Gubaidulina, iar pasiunea pentru muzica de cameră a determinat-o pe pianista Claire-Marie Le Guay să cânte în mod frecvent cu Eric Le Sage, Augustin Dumay, Quatuor Ebène, Mandelring Quartet, Gidon Kremer, Lise Berthaud, Magali Mosnier, Paul Meyer, Modigliani Quartet. În acelaşi timp, compozitorul francez Thierry Escaich i-a dedicat mai multe lucrări.