For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Claudio Cavina | George Enescu Festival
claudio cavina

Claudio Cavina

Claudio Cavina este unul dintre cei mai importanţi contratenori italieni ai generaţiei sale. Şi-a început studiile vocale în Bologna, cu Candace Smith, şi a continuat pregătirea cu Kurt Widmer şi Renè Jacobs la Schola Cantorum Basiliensis. Interpretează deseori cu multe ansambluri de muzică veche precum Clemencic Consort, Ansamblul Huelgas, La Colombina, Ansamblul Elyma, Concerto Italiano, Europa Galante, Al Ayre Espanol, Le Parlement de Musique, Fitzwilliam Ensemble. Cavina a fost invitatul multor festivaluri prestigioase din Europa (Madrid, Barcelona, Paris, Ambronay, Geneva, Bruges, Anvers, Utrecht, Amsterdam, Londra, Glasgow) şi din lume (Tel Aviv, Tokio, Ciudad de Mexico).

Alături de Oratorio Gesù al Sepolcro de G.A. Perti, dirijat de Sergio Vartolo, a avut turnee în Franţa (Metz, Lille, Lourdes, La Chaise Dieu) şi în Italia (Teatro La Fenice în Veneţia şi Teatro La Scala din Milano). De-a lungul carierei sale de operă a cântat în “Orfeu” de Monteverdi la Arena di Verona (1990) şi la Opera di Roma, în “Costanza e Fortezza” de J.J. Fux la MusikVerein din Viena, în “La Purpura de la Rosa” de Torrejon y Velasco la Teatro Comunale di Bologna şi în Messina, dar şi în “Atenaide” de A. Vivaldi, sub bagheta lui Fabio Biondi. În 1994 a susţinut un turneu alături de Concerto Koln, dirijat de G. Leonhardt, iar în 2000 a cântat în “Orfeu” de Monteverdi, sub conducerea lui Renè Jacobs (Teatro Comunale din Florenţa).

Numele lui Claudio Cavina apare pe mai mult de 70 de discuri înregistrate la case de discuri cunoscute, precum Duetsche Harmonia Mundi, Sony Classical, Opus 111, Arcana, K 617, Stradivarius, Glossa, Accent şi Cantus. CD-ul său de muzică barocă germană, intitulat “De Vita Fugacitate (Glossa)” a fost primit cu mare entuziasm de presa internaţională de specialitate.

În 1996, Cavina a fondat La Venexiana, un cor madrigal italian de succes. A dirijat “Vecerniile Sfântului Ioan” de Monteverdi la Festivalul Van Vlaanderen şi în Povo de Varzin (Portugalia), “Ballo delle Ingrate” de Monteverdi la Festivalul Tage Ale Musik din Regensburg şi “Selva Morale e Spirituale” la Festivalul Muzicii Sacre din Cuenca (Spania) “Vecerniile Fecioarei Maria” la Roma (Festivalul pentru Artă Sacră Santa Maria Maggiore), toate în anul 2005. A interpretat şi condus în Royaumont, Ribeauville, Leipzig, Hamburg, Hanovra, Viena (Konzerthaus), Utrecht, El Escorial sau Potsdam.

Claudio Cavina predă la Corsi Internazionali di Belluno din Urbino, Italia şi în Tsuru, Japonia.