For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cornelius Meister | George Enescu Festival
Cornelius-Meister copyright-TheaterFrank

Cornelius Meister

“Schiţând sunete de mătase din corzi și note lustruite de aramă, Meister frazează muzica [Brahms ” Simfonia nr. 2″] cu tandrețea și genialitatea lumii vechi, acordând o atenție egală la cele mai mici momente și la cele mai lungi partituri muzicale, și construind un crescendo exuberant pentru a finaliza o interpretare de o calitate neobişnuită.” (The Washington Post, Joe Banno, 02.05.2011)

Cornelius Meister, născut în Hanovra în 1980, a fost numit Dirijor şef și Director Artistic la Vienna Radio Symphony Orchestra în 2010. În fiecare sezon, el dirijează prestigioasa orchestră din Viena, Musikverein, cât şi Konzerthaus, în înregistrări și turnee în toată Japonia și Europa (Salzburg Festival, Berlin Philharmonie). În decembrie 2012 a fost lansat noul CD de 24 de piese “my RSO ” și în ianuarie 2013, cele mai recente înregistrări ale “Simfoniei nr. 4″ de Bruckner şi ale lucrării “Concert pentru orchestră” de Bartok .

În luna iulie 2012, Cornelius Meister avea în palmares șapte ani ca director muzical al orașului Heidelberg, atât la Heidelberg Philharmonic Orchestra cât și la Opera House. În 2007, el a fost distins de Association of German Music Publishers cu titlul celui mai bun concert german al unui sezon (în Heidelberg). El este de asemenea recunoscut pentru activităţile extensive depuse în programul de educație Heidelberg.

În sezoanele recente, Cornelius Meister a fost dirijor invitat la orchestre importante, inclusiv Het Concertgebouw Amsterdam, City of Birmingham Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, Baltimore Symphony Orchestra, Indianapolis Symphony Orchestra, Swedish Radio Symphony Orchestra, Danish National Symphony Orchestra, Orchestre de l’Opéra national de Paris, Ensemble Intercontemporain Paris, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, precum și Deutsches Symphonie Orchester (DSO) Berlin, NDR Sinfonieorchester Hamburg și Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (BR) München.

În primii ani ai carierei sale internaționale, Cornelius Meister a apărut la mai multe opere importante: La doar 21 de ani, el a debutat la Hamburgische Staatsoper, urmata de Bayerische Staatsoper Munchen, New National Opera Tokyo, San Francisco Opera, Teatrul an der Wien, Royal Opera House Copenhaga, Latvian State Opera (Der Ring des Nibelungen) și Vienna State Opera.

În 2013/2014, Cornelius Meister a fost invitat să dirijeze concerte cu Orchestra di Santa Cecilia Rome, Tonhalle-Orchester Zurich, Helsinki Philharmonic Orchestra, National Symphony Orchestra Washington DC, Orchestre de Paris, BBC Naţional Symphony Orchestra of Wales, Radio-Sinfonieorchester des SWR Stuttgart and Deutsches Symphonie-Orchester Berlin (DSO). El şi-a făcut debutul la Royal Opera House Covent Garden, și a revenit la Deutsche Oper Berlin, Sächsische Staatsoper (Semperoper) Dresden și la Opera House Zurich

Cornelius Meister a studiat pianul și arta dirijorala la Universitatea Hanovra cu Konrad Meister, Martin Brauß și Eiji Oue, precum și la Salzburg Mozarteum cu Dennis Russell Davies, Jorge Rotter și Karl Kamper. El cântă, de asemenea, la violoncel și corn. Ca pianist, a concertat în Europa și SUA. Cel mai recent, Cornelius Meister a interpretat şi dirijat lucrări de Grieg, Liszt, Gershwin (Rhapsody în Blue), Beethoven, Mendelssohn și Pärt (Credo). El este laureat al “Deutscher Musikwettbewerb”, precum și al “Schleswig-Holstein Musik Festival”.