For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Fausta Dimulescu | George Enescu Festival
Fausta1|fausta dimulescu

Fausta Dimulescu

Născută la Baia Mare, artista a început să studieze pianul la liceul de muzică din localitate, la clasa de pian Ernestinei Adam-Papadopol. A susţinut concerte şi recitaluri atât ca pianist concertist cât şi ca pianist acompaniator, la Filarmonica George Enescu – Bucuresti, M. Jora – Bacău, Filarmonica D. Lipatti -Satu Mare, Filarmonica Rm. Vâlcea, muzeul Cotroceni, UNMB, precum şi la ICR Berlin (2002), precum şi concerte si recitaluri cu elevii si studenţii (cu care a obţinut numeroase premii).

A susţinut recitaluri cu tenorul portughez Mario Anacleto Barcelos: la Fundaţia „Remember Enescu” (Bucureşti, 2008) şi la „Colegiul Noua Europă” (2009).

A publicat lucrări de specialitate “Preludiul de la Bach la Debussy: reper de scriitură pianistică în muzica Europeană”, “444 de Solfegii tematice (coautor), şi a susţinunt conferinţe la Bucureşti, Baia Mare, Porto. În anul 2006 a înregistrat un CD promoţional de muzică spaniolă şi portugheză cu tenorul portughez Mario Anacleto.

A studiat la Liceul de Muzică Cluj-Napoca (pian, cu Walter Metzger-Popovici) şi Conservatorul de Muzică “G. Dima” din Cluj-Napoca (pian cu Ninuca Oşanu Pop şi muzică de cameră cu Ferdinand Weiss).Anul 1998 consemnează un Masterclass cu pianistul Dimitri Bashkirov–Budapesta şi obţinerea titlului ştiinţific de Doctor in Stilistică muzicală (cu Teza de Doctorat “Preludiul de la Bach la Debussy: reper de scriitură pianistică în muzica europeană”, conducător ştiinţific Prof. Univ. Dr. Valentin Timaru).

În anul 2005 a absolvit cursurile academic postuniversitare la Şcoala Naţională de Studii Politice si Administrative – Relaţii Internaţionale – Bucuresti , cu disertaţia “Identitate culturală european : deziderat sau realitate?”. Este lector universitar dr. la Universitatea Natională de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, Departamentul Instrumente de Orchestră, disciplina Acompaniament.