For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Gianluigi Gelmetti | George Enescu Festival
gelmetti

Gianluigi Gelmetti

Gianluigi Gelmetti, dirijor italian, compozitor și profesor distins, a fost numit recent în cadrul Monte-Carlo Philharmonic Orchestra. A studiat arta dirijorală sub coordonarea lui Franco Ferrara, Sergiu Celibidache și Hans Swarowsky. Gianluigi Gelmetti a debutat ca dirijor în Siena, la vârsta de 16 ani.

Gianluigi Gelmetti a fost dirijor principal la multe orchestre importante, inclusiv la Stuttgart Radio Symphony Orchestra (1989-1998) și la Monte-Carlo Philharmonic Orchestra  (1990-1992). Gelmetti a preluat funcţia de dirijor principal la Teatro dell’Opera di Roma în 2001. Un pionier al muzicii moderne, Gianluigi Gelmetti a interpretat în premieră Simfonia Nr. 7 de Hans Werner Henze, cu Orchestra Filarmonicii din Berlin în 1984. Alte premiere mondiale au inclus opera Marilyn de Lorenzo Ferrero la Teatro dell’Opera di Roma  în 1980, și Hermes 594 de Sergio Rendine cu Orchestra Simfonică BBC în 1987.

Gianluigi Gelmetti a debutat cu Orchestra Simfonică din Sydney în 1994. Gianluigi Gelmetti a devenit dirijor principal și director artistic al orchestrei în 2004. Gianluigi Gelmetti a fost un participant frecvent în desfășurarea de cursuri şi masterclass-uri pentru tinerii dirijori australieni. În 2008, Gianluigi Gelmetti a devenit dirijor invitat al Orchestrei.

Gianluigi Gelmetti este un compozitor prolific. Printre cele mai cunoscute compoziții ale sale se numără Algos (pentru orchestră), Prasanta Atma (în memoria lui Sergiu Celibidache), Cantata della vită şi In Paradisum Deducant Te Angeli. În plus, el a predat la Accademia Musicale Chigiana din Siena încă din 1997.