For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Giulio Prandi | George Enescu Festival
giulio prandi

Giulio Prandi

Născut în 1977, Giulio Prandi a studiat dirijatul de orchestră la clasa lui Donato Renzetti. Are, de asemenea, o licenţă în matematică, la Universitatea din Pavia. Format ca interpret, el a studiat compoziția cu Bruno Zanolini și muzica corală cu Domenico Zingaro la Conservatorul din Milano. Este director muzical la Collegio Ghislieri din Pavia și fondator al ansamblului baroc Ghislieri Choir & Consort.

A colaborat cu instituții importante precum Festival d’Ambronay, Festival Baroque de Pontoise, Accademia Chigiana din Siena, Teatro Carlo Felice din Genua, AsLiCo, Stresa Festival, Festival MITO. Este directorul proiectului „Circuito Lombardo di Musica Antica”. În domeniul muzicii contemporane, a colaborat cu Strumentisti del Teatro della Scala din Milano și cu compozitorul Fabio Vacchi.

Este implicat activ în redescoperirea compozițiilor rare și nepublicate din repertoriul muzicii sacre italiene din secolul al XVIII-lea. Cu Ghislieri Choir & Consort a început un proiect de înregistrări pentru Sony – Deutsche Harmonia Mundi.

Primul său CD, Galuppi – Sacred Music, a fost lansat în septembrie 2011, al doilea va fi lansat în prima parte a anului 2013.