For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jaime Martin | George Enescu Festival
jaime martin

Jaime Martin

După o carieră solistică deosebită ca flautist, a intrat în lumea dirijorilor de orchestră în 2007, un an mai târziu fiind caracterizat de către Sir Neville Marriner drept un dirijor în curs de afirmare, în cursul unui turneu în Spania cu Orquestra de Cadaqués. Un adevărat talent înnăscut pentru dirijat, a lucrat de atunci cu multe orchestre din Europa inclusiv Orchestra Simfonică din Barcelona, Manchester Camerata, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orchestra de Cameră Irlandeză, Orchestra Simfonică din Galicia and Orquesta Sinfónica de Castilla y León, printre altele. A mai înregistrat cu Orquestra de Cadaqués dirijând Simfonia nr.3 de Beethoven şi Sinfonietta de Ernesto Halffter la Tritó label, la fel şi lucrări de Agustí Charles cu Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Născut la Santander, Jaime Martín a studiat la Academia de Muzică din Madrid iar mai târziu la Haga. Ca flautist solo a cântat alături de orchestre de renume din Europa sub bagheta unor mari dirijori ca Daniele Gatti, Andras Schiff, Gennady Rozhdestvensky, Sir Neville Marriner şi Gianandrea Noseda. A realizat înregistrări pentru case ca Sony şi EMI şi a interpretat lucrări în primă audiţie de compozitori ca Deirdre McKay, Xavier Montsalvatge, Jesús Rueda şi Mike Mower.
Anul viitor, Jaime Martin îşi va face debutul ca dirijor cu Academia St. Martin in the Fields, London Mozart Players, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de Lyon şi, de asemenea, va debuta în operă cu English National Opera dirijând Bărbierul din Sevilla de Rossini.

Jaime Martin predă la Colegiul Regal de Muzică din Londra.