For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Lena Vieru Conta | George Enescu Festival
lena conta

Lena Vieru Conta

Nascută la Moscova într-o familie de muzicieni, Lena Vieru Conta a studiat pianul la București, Salzburg, Moscova și Geneva cu Gabriel Amiras, Carlo Zecchi, Lev Naumov și Harry Datyner. În paralel a studiat pictura și desenul cu Gyuri Glauber și Clarette Wachtel.

Arta sa interpretativă acoperă repertorii de muzică clasică și contemporană. A susținut concerte și recitaluri în România, Germania, Franța, Elveția, Olanda, Canada și Statele Unite. Are înregistrări radio cu Radio România, France-Musique și CBC-Canada și este prezentă cu un CD în Antologia Muzicii Românesti, produs în 2013 de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, în coproducție cu Societatea Româna de Radioteleviziune.

Lena Vieru Conta este și un artist plastic cunoscut prin expozițiile sale personale de pictură, grafică si colaj din România, Olanda, Statele Unite si Canada și are lucrări în colectii private în Canada, S.U.A., Japonia, Israel, Rusia, Franța, Elveția, Germania, Olanda și România.

A susținut summa cum laude un Doctorat interdisciplinar (muzicologie, istoria și teoria artei, psihologia percepției) în 2004.

În paralel cu activitatea de pianist și artist plastic, a predat pian în România, Elvetia și Canada; în prezent, ține și cursuri interdisciplinare (interferențe muzică-pictură) la Universitatea de Muzică din București.