For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Levente Molnár – George Enescu Festival
levente-molnar

Levente Molnár

Levente Molnár s-a născut în 1983 în Transilvania (România) şi s-a mutat ulterior în Ungaria. De la vârsta de 14 ani a studiat la Facultatea de Muzică din cadrul Nagy István School for Music and Fine Arts, sub îndrumarea Melindei Mihály. A fost admis la Facultatea de Muzică a Universităţii din Oradea în 2001, unde a studiat cu Marian Boboia.

În 2003 a intrat în Studio of the Hungarian State Opera House din Budapesta, începându-şi cariera în muzica de operă. A continuat să studieze cu Júlia Pászthy, Adrienne Csengery, Anikó Katona, Ionel Pantea, Géza Oberfrank şi Ferenc Nagy.

Pe 27 ianuarie 2006 a avut un debut senzaţional în rolul titular din „Don Giovanni” la Hungarian State Opera House din Budapesta, într-un concert de gală pentru a onora cea de-a 250-a aniversare a naşterii lui Mozart.

Alter roluri includ Guglielmo din „Così fan tutte“, Malatesta din „Don Pasquale“ şi roluri din opere maghiare cum ar fi Biberach din „Bánk bán” de Ferenc Erkel sau Bagó din “János Vitéz” de Pongrác Kacsóh.

La Hungarian State Opera, interpretează în prezent Silvio din “Pagliacci” şi Belcore din “L’elisir d’amore”, contele Almaviva din “Le nozze di Figaro”, Marcello din “La bohème” şi Dandini din “La Cenerentola”. În mai 2008, a înregistrat un mare succes în rolul Oneghin din noua producţie “Eugen Onegin” de Ceaikovski la Hungarian State Opera.

În octombrie 2008, Molnár a avut un mare succes în rolul Masetto din “Don Giovanni” la Royal Opera House Covent Garden Londra.

Începând din stagiunea 2009/2010, este membru în Bavarian State Opera. Succesele sale recente de acolo includ rolul Masetto dintr-o nouă producţie cu “Don Giovanni” în octombrie 2009, călăul din “Dialogues des Carmélites”, Guglielmo din “Così fan tutte”, Marcello din ”La bohème”, Sharpless din ”Madama Butterfly”.