For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Lorena Țecu | George Enescu Festival
lorena tecu

Lorena Țecu

Născută la Craiova (România), pianista Lorena Ţecu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a obţinut diplomele de licenţă şi master în pian, avându-i ca profesori pe Veronica Gaspar, C.I.Vovu şi Gheorghe Halmos. Lorena a obţinut Artist Diploma in Collaborative Piano la Boston University, unde a studiat împreună cu Shiela Kibbe.

A fost premiată în cadrul competiţilor internaţionale de pian de la Citta di Catanzaro şi Citta di Marsala, în Italy, a obţinut premiul special pentru cel mai pun pianist collaborator din România (Special Prize for Best Romanian Collaborative Pianist). A fost asistent de profesor la Academia de Muzică din Bucureşti. În acest timp a colaborat cu numeroşi artişti renumiţi. A fost selectată de Lord Yehudi Menuhin să ocupe poziţia de pianist a şcolii de renume mondial International Menuhin Music Academy în Elveţia, unde a performat în concerte Camerata Lysy Orchestra. La IMMA cu muzicieni renumiţi ca Yehudi Menuhin, Zachar Bron, Igor Oistrakh, Ruggiero Ricci, Maxim Vengerov, Antonio Lysy, Liviu Prunaru, Jeremy Menuhin, Pierre Amoyal, Paul Roczeck şi Tobias Kuhne.

A fost invitată să concerteze în importante festivaluri incluzând Mozarteum Festival (Salzburg, Austria), Menuhin Festival (Gstaad, Elveţia), Festival Lysy (Buenos Aires, Argentina), Dinu Lipatti Festival (Braşov, Romania), Music Festival (Estoril, Portugal), Tanglewood Institute (Lenox, M.A.), Musicians for Europe (Sibiu, Romania) and International Heifetz Music Institute (Wolfeboro, NH). Lorena Ţecu a susţinut, împreună cu Camerata Lysy, un concert privat la the Castel Gandolfo (Italia) pentru Papa Ioan Paul II.

A realizat înregistrări înregistrări pentru Radiodifuziunea Română din Bucureşti, Radio Suisse Romande (Elveţia), Bayerischen Rundfunks (Germania). Albumul “Romantic pieces for violin and piano”, înregistrat împreună cu violonistul Albert Lisy, şi prezentat de Dinemec Geneva, Elveţia, a fost un succes internaţional. Din septembrie 2009 a fost pianist oficială la Concursul Internaţional George Enescu (Bucureşti, România). În perioada 2011-2013 a fost invitată să interpreteze în concerte şi masterclassuri împreună cu Maxim Vengerov la “Rencontres Musicales” în Coppet, Elveţia. Din 2013, este pianistă la String Academy la Menuhin Festival în Gstaad, Elveţia. În prezent, este pianist acompaniator la New England Conservatory of Music în Boston şi la Boston University College of Fine Arts.