For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Marie Arnet | George Enescu Festival
Marie Arnet

Marie Arnet

Marie Arnet s-a născut în Suedia şi a studiat la Academia Regală de Muzică din Londra şi la Studioul Operei Naţionale.

Repertoriul de concert al Mariei Arnet include „Misa în si minor” şi „Patimile după Ioan” de J.S. Bach, Simfoniile 2 şi 4 de Gustav Mahler, „Requiem”-ul de Faure şi „Requiem”-ul de Brahms, „Requiem”-ul de Mozart (cu London Symphony Orchestra şi Sir Colin Davis, la Londra şi New York), „Petite Messe Solenelle” de Rossini, „Stabat Mater” de Pergolesi, „Misa Nelson” şi „Creaţiunea” de Haydn şi „Te Deum” de Bruckner. A apărut în „L’enfance du Christ” de Berlioz la Festivalul „Three Choirs”, în reprezentaţii cu „A Child of Our Time” de Michel Tipett şi „Les Noces” de Stravinski, cu Orchestra Radio-Televiziunii din Madrid, în oratoriul „Solomon” de Handel, cu Rene Jacobs şi Orchestra of The Age of Enlightenment, în „Oratoriul de Crăciun” de Bach, în turneu cu William Christie şi „Les Arts Florissants”, dar şi în „Requiem german” de Brahms, la Festivalul BBC Proms.

În operă, rolurile abordate de Marie Arnet sunt Susanna în „Nunta lui Figaro” de Mozart, Diane în „Ifigenia în Aulida” de Gluck, Ilia în „Idomeneo” de Mozart (dirijat de Sir Simon Rattle), Melisande din „Pelleas şi Melisande” de Debussy, Drusilla din „L’incoronazione di Popeea” de Monteverdi (la Festivalul Glyndebourne), Sophie în „Cavalerul rozelor” de Richard Strauss, şi Giulietta din „I Capuleti e I Montecchi”. Marie şi-a făcut debutul european cu rolul Eurydice din „Orfeu şi Eurydice” la Opera din Lausanne, unde s-a întors, apoi, pentru spectacolul „La Grotta di Trofonio” de Antonio Salieri. Printre alte apariţii se numără şi Pamina din „Flautul Fermecat” de Mozart la Teatro Real din Madrid, Nantes şi Japonia, Belinda din „Dido şi Aeneas” şi Melisande de Purcell la Teatro alla Scala din Milano, precum şi o apariţie în „The Infernal Comedy”, alături de Martin Haselbock şi John Malkovich, în Europa şi Canada.

Cele mai recente angajamente ale sopranei includ „Orfeu şi Eurydice” şi Despina din „Cosi fan Tutte” de Mozart, la Oslo şi Stockholm, cu Opera Regală Suedeză, Pamina la Festivalul Spoleto (SUA), „The Infernal Comedy” în America de Sud, Simfonia a treia de Tipett, cu Orchestra Simfonică BBC, Harey în premiera absolută a operei „Solaris” de Glanert, la Festivalul din Bregenz, precum şi rolul titular din „Lulu” de Alban Berg, la Opera Naţională Galeză.