For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Min Kim | George Enescu Festival
min-kim

Min Kim

Min Kim se numără printre cei mai de seamă violonişti din Coreea şi e foarte apreciat pentru calitățile sale de solist, interpret cameral, pedagog şi concert-maestru. S-a născut la Seul, a absolvit Universitatea Naţională din Seul şi a studiat la Staatlische Hochschule für Musik din Hamburg sub îndrumarea lui Wilfried Hanke şi Thomas Brandis, ca student al bursei DAAD. În timpul studiilor din Germania, a dirijat frecvent (în turnee internaţionale) orchestre cum ar fi Orchestra de Cameră din Köln, N.D.R Orchestra din Hamburg, Orchestra Simfonică Radio din Berlin. Întorcându-se în Coreea în 1979, a fost numit concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Coreene şi al Orchestrei Simfonice KBS. A preluat conducerea Orchestrei de Cameră Coreene şi a fost numit profesor la Colegiul de Muzică din cadrul Universităţii Naţionale din Seul.

Cu Min Kim ca Director Muzical şi concert-maestru, Korean Chamber Orchestra a devenit una dintre cele mai de apreciate orchestre de cameră din Coreea, având numeroase turnee internaționale de succes. Printre realizările recente se numără turneul Americano-Canadian (1995), Concertul de Pace UNESCO (1999), Concertul Zilei ONU (2000), între 2000 şi 2010, Rheingau Festival (Germania), Naantali Music Festival (Finlanda), Festivalul de Paşti Beethoven (Polonia), Festivalul Internaţional Mozart (Estonia) şi Speyer Festival (Germania).

Este primul coreean ce a primit placa de merit din partea lui Wolfgang Wagner, directorul Festivalului Bayreuth pentru cele 20 de participări consecutive la festival (2002). Guvernul Polonez l-a onorat cu titlul „Merit Cultural din partea Republicii Polone” pentru contribuţia sa la schimbul intercultural între două ţări (2007). Este de asemenea primul coreean laureat cu „Una vita per la Musica” din partea preşedintelui Italiei (2009).

A fost membru al juriului la numeroase competiţii internaţionale cum ar fi competiţiile Wieniawski (Polonia, 1997-2006), Ceaikovski pentru tineri muzicieni (1996, 2002, 2009), Sendai (Japonia, 2004), Leopold-Mozart (Germania, 2006), Markneukirchen (Germania, 2007), competiţia internaţională a Chinei (2008) şi a Reginei Elisabeta (2009, Belgia). E invitat din nou la Competiţia Reginei Elisabeta din 2012.

A fost decan al Colegiului de Muzică din cadrul Universităţii Naţionale din Seul timp de şase ani (1999-2005). În prezent este profesor emerit la Universitatea Naţională din Seul şi deţine funcţia de director muzical al Orchestrei de Cameră Coreene şi al ansamblului Seoul Isang Yun.