For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Petra Lang | George Enescu Festival
petra lang

Petra Lang

Născută în Frankfurt, Petra Lang şi-a început studiile muzicale la vioară, după care a optat pentru Canto la Academia de Muzică din Darmstadt sub îndrumarea prof. Gertie Charlent. A studiat cu Ingrid Bjoner între 1989 şi 2006.

A obţinut numeroase distincţii, printre care premiul I la Concursurile Internaţionale Hertogenbosch, Robert-Stolz şi Girardi.

În prezent este foarte solicitată pentru rolurile sale din operele wagneriene (Kundry, Sieglinde, Brangäne, Venus, Ortrud, Adriano), pentru rolurile Judith (Bartok) şi Cassandre (Berlioz) sau pentru interpretarea lucrărilor de Gustav Mahler.

Petra a apărut atât pe scenele celor mai importante Opere din Europa şi SUA cât şi la Festivalurile de la Bayreuth, Salzburg sau Bregenz. A cântat alături de prestigioase orchestre din lumea întreagă sub bagheta unor dirijori ca Abbado, Boulez, Bychkov, Chailly, Chung, Davis, Haitink, Harding, Inbal, Janowski, Jordan, Metha, Muti, Saraste, Sawallisch, Rattle, Runnicles, Tate şi Thielemann.

Este renumită ca fiind o sensibilă interpretă de lieduri şi a susţinut recitaluri la  Wigmore Hall în Londra, Concertgebouw în Amsterdam, Théâtre du Châtelet şi Louvre în Paris, Schubertiade Feldkirch în Austria, la Festivalul din Edinburgh, Carnegie Hall din New York, Geneva, Brussels, Gent şi Germania.

A înregistrat lucrări compuse de dirijorul Clemens Krauss pentru casa de discuri Oehms Classics.