For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Riccardo Minasi | George Enescu Festival
ricardo minasi

Riccardo Minasi

Riccardo Minasi s-a născut la Roma în 1978. El a fost atât solist cât și concertmaistru în cadrul Le Concert des Nations de Jordi Savall, Accademia Bizantina, Concerto Italiano, Îl Giardino Armonico, Al Ayre Español Orchestra dell’Accademia Nazionale di S.Cecilia, Orchestra Teatro Real din Madrid. El a lucrat de asemenea, cu Concerto Vocale of René Jacobs, Ensemble 415, Luca Pianca, Viktoria Mullova, Albrecht Mayer, Christophe Coin şi Reinhard Goebel. Ca dirijor a condus Kammerakademie de Potsdam, Zurich Kammerorchester, Balthasar Neumann Ensemble, Australian Brandenburg Orchestra, Orquesta Barroca Argentina, L’Arpa Festante, Recreation-Grosses Orchester din Graz, Attersee-Akademie Orchestra, ansamblul Resonanz, Il Complesso Barocco și Helsinki Baroque Orchestra, unde este director asociat din 2008.

În 2006 a fost invitat să dirijeze concertul de deschidere pentru Camerata Strumentale Fiesolana – cea mai recentă formaţie creată la Scuola di Musica di Fiesole a lui Piero Farulli. Invitat de Kent Nagano, el a participat la Festivalul Belcanto din Knowlton în calitate de concertmaistru și a colaborat cu Orchestra Simfonică din Montreal în Canada în calitate de consilier istoric. În 2010 a lucrat ca dirijor asistent, concertmaistru, curator și editor al ediției critice (În colaborare cu Maurizio Biondi) al publicaţiei ce aparţine operei Norma de Bellini Vincenzo cu Cecilia Bartoli și Thomas Hengelbrock.

Din 2004 până în 2010 a fost profesor de muzică de cameră la Conservatorul V. Bellini din Palermo. El a susţinut, de asemenea, masterclass-uri pentru vioară și orchestră în stil baroc și a ţinut prelegeri de istorie aplicată la Școala de Muzică Longy din Cambridge (SUA), Academia Sibelius din Helsinki, Universitatea de Cultură Chineză din Taipei (Taiwan), Kùks Residence din Republica Cehă, la Scuola di Musica di Fiesole, și a fost reprezentantul italian al juriului din 2009 pentru audiţiile Orchestrei baroce a Uniunii Europene (EUBO). Înregistrarea sa a sonatelor Rosenkranz Sonaten de Biber lansată de Arts a fost finalistă la premiile Midem Classical Award pentru categoria albumul anului 2009.