For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Richard Egarr | George Enescu Festival
?????????????????????????????????????????????????????????????????

Richard Egarr

Richard Egarr redă o bucurie unică şi un simţ al aventurii compoziţiilor sale muzicale, fiind o minte curioasă şi pasionată. El se regăseşte la fel de mult atât în dirijat, în muzica pentru clape, în concerte (pentru orgă, clavecin, fortepiano sau pian modern), susţinând recitaluri solo, interpretând muzică de cameră, sau chiar vorbind despre muzică în orice ocazie disponibilă.

Din 2006, Egarr a fost director muzical la Academy of Ancient Music (AAM), unde contractul său a fost recent reînnoit până în 2017. În septembrie 2012, AAM a devenit Associate Ensemble la Centrul Barbican, și în 2013 a început un ciclu de operă de Monteverdi ce a durat trei ani, cea mai notabilă interpretare fiind a lucrării L’Orfeo. Opera și oratoriul se află în centrul repertoriilor lui Egarr, iar la începutul mandatului său a înfiinţat Corul AAM. De atunci, el a dirijat La finta giardiniera de Mozart în concert la Barbican și la Theatre des Champs-Elsées. A debutat în 2007 cu opera Glyndebourne dirijând o versiune scenică a lucrării St Matthew Passion de JS Bach. Egarr a fost mult timp pasionat de inspiraţia următoarei generaţie de muzicieni și menţine relații constante cu Conservatorul din Amsterdam, Fundația Britten-Pears și cu Netherlands Opera Academy, unde a dirijat La Clemenza di Tito de Mozart, Le nozze di Figaro, cât și Il Signor Bruschino de Rossini. El este artist rezident la Juilliard School din New York.

În 2013 Egarr a fost numit dirijor invitat principal al Orchestrei Residentie din Haga și de atunci a realizat trei proiecte pentru fiecare sezon – un compendiu de explorare a practicii interpretării din secolul 18 şi 19. El are o carieră înfloritoare ca dirijor invitat cu orchestre, de la Handel în Boston și Haydn Society unde este un oaspete anual, la London Symphony, Royal Concertgebouw și Philadelphia Orchestras. În 2011 el a fost numit Artist Asociat al Scottish Chamber Orchestra în semn de recunoaștere a relației sale prolifice cu ansamblul.

Egarr continuă să susţină recitaluri în întreaga lume; s-a întors la Wigmore Hall, în ianuarie 2014 pentru un recital solo pentru clavecin, iar în ianuarie 2013 a intepretat Bach English Suites în Londra și Cambridge pentru a coincide cu ultima sa înregistrare, Harmonia Mundi. Discografia solo, variată, a lui Egarr include înregistrări ale lucrărilor Goldberg Variations şi Well-Tempered Clavier de Bach, Fantasias and Rondos de Mozart, și lucrările complete pentru clape de Louis Couperin. Înregistrările sale duo cu Andrew Manze au fost deosebit de apreciate. Lista lui tot mai mare de înregistrări cu Academy of Ancient Music include șapte discuri de Handel (2007 Premiul Gramophone, 2009 MIDEM și premii Edison), Brandenburg Concertos, și Birth of the symphony – Handel to Haydn, prima înregistrare lansată de propria casă de discuri a AAM în septembrie 2013.

Egarr a început studiile ca băiat de cor la York Minster, la Școala de Muzică Chetham din Manchester, apoi a fost bursier la Clare College din Cambridge unde a studiat orga, și nu în ultimul rând, Gustav și Marie Leonhardt au format sursa de inspiraţie pentru performanţele sale în interpretări de excepţie.