For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sarah Chang – George Enescu Festival
Style:

Sarah Chang

Sarah Chang este recunoscută drept una dintre cele mai mari violoniste ale lumii. De la debutul său cu New York Philharmonic la vârsta de 8 ani, a cântat alături de cele mai mari orchestra, cei mai mari dirijori şi acompaniatori pe plan mondial, într-o carieră care se întinde pe mai mult de două decenii. În 2012, a împlinit 20 de ani de înregistrări exclusive pentru EMI Classics.

Chang face turnee lungi în fiecare an. Momentele de vârf din stagiunea 2010/11 din Marea Britanie şi din SUA include apariţii cu London Symphony Orchestra, Los Angeles Philharmonic, National Symphony Orchestra (Washington), Royal Philharmonic Orchestra, Pittsburgh şi Detroit Symphony Orchestras. De asemenea, a avut concerte în Norvegia, România, Austria, Canada, Polonia şi Danemarca.  Sarah Chang are concerte regulate în Orient şi se întoarce la Seul pentru concerte cu London Philharmonic Orchestra şi la Guangzhou pentru a apărea alături de Symphony Orchestra în cadrul festivităţii de deschidere Jocurilor Asiatice.

În recital, Chang călătoreşte în mod regulat în toată lumea, iar turneele sale au inclus vizite în oraşe Londra, Zurich, Dublin, San Francisco, Los Angeles, Moscova şi Sankt Petersburg.  În calitate de muzician de camera, a colaborat cu artişti precum Pinchas Zukerman, Wolfgang Sawallish, Yefim Bronfman, Leoif Ove Andsnes, Yo Yo Ma, regretatul Isaac Stern şi membri ai Berlin Philharmonic Orchestra.

Cea mai recentă înregistrare a lui Chang pentru EMI Classics, concertele pentru vioară de Brahms şi Bruch cu Kurt Masur şi Dresdner Philharmonie, a fost excelent primită atât de critici, cât şi de public, fiind al 20-lea album al său pentru casa de discuri. Înregistrarea din 2007 cu Anotimpurile lui Vivaldi au prilejuit cuvinte elogioase pe plan internaţional, iar BBC Music Magazine a scris: “Este cea mai bună înregistrare a ei.”  De asemenea, a înregistrat Concertul nr. 1 pentru vioară al lui Prokofiev şi Concertul nr. 1 pentru vioară al lui Şostakovici în direct, cu Berliner Philharmoniker sub bagheta lui Sir Simon Rattle, “Fire and Ice”, un album cu lucrări mai scurte şi cunoscute pentru vioară şi orchestră, cu Placido Domingo dirijând Berliner Philharmoniker, concertul lui Dvorak cu London Symphony Orchestra şi Sir Colin Davis, pe lângă mai multe discuri de muzică de cameră şi sonate împreună cu artişti care îi includ pe pianiştii Leif Ove Andsnes şi Lars Vogt.

“Talentul ei se află la un nivel atât de ridicat faţă de noi, ceilalţi, încât tot ce putem face e să simţim veneraţie în faţa ei şi să ne minunăm în faţa misterelor naturii. Anticii şi-ar fi imaginat-o cu siguranţă pe Sarah Chang născându-se în toată splendoarea ei actuală dintr-o scoică botticelliană.” The New York Times

În 2006, Sarah Chang a fost inclusă în 20 Top Women în numărul revistei Newsweek intitulat “Femeile şi leadershipul, 20 de femei puternice preiau conducerea”.  În martie 2008, Sarah Chang a fost declarată Young Global Leader pentru anul 2008 de către World Economic Forum (WEF) pentru realizările sale profesionale, implicarea în societate şi potenţialul pentru a modela viitorul lumii.

În 2005, universitatea Yale i-a dedicat un loc din Sprague Hall, dându-i numele Sarah Chang. Pentru Jocurile Olimpice din iunie 2004, a avut onoarea să alerge cu torţa olimpică în New York şi în aceeaşi lună a devenit cea mai tânără persoană căreia i-a fost decernat premiul Hollywood Bowl’s Hall of Fame. Tot în 2004, Sarah Chang a primit premiul Internazionale Accademia Musicale Chigiana la Sienna, în Italia. Anterior i-au fost acordate Premiul Avery Fisher, titlul “Young Artist of the Year” de la Gramophone, “Echo” Schallplattenpreis în Germania, “Newcomer of the Year” la International Classical Music Awards din Londra şi premiul “Nan Pa” în Coreea de Sud.  Dna Chang a fost numită Ambasador Artistic al Ambasadei SUA începând din 2011.