For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Şerban Mereuţă | George Enescu Festival
serban mereuta

Şerban Mereuţă

Şerban Meruţă este cel care strunește vioara a II-a. Face parte din cvartetul Ad Libitum de la începuturile acestuia, iar dăruirea lui pentru muzica de cameră este însăși energia care îi alimentează talentul.

Deși la început a crezut că unirea destinului său cu al celorlalți trei membri Ad Libitum a fost o întâmplare, avea să descopere curând că nimic nu este arbitrar, o întâlnire de o clipă transformându-se într-o poveste de o viață.

“Formula de cvartet de coarde (două viori, violă, violoncel) este considerată ca fiind cea mai omogenă şi cea mai ofertantă dintre toate formaţiile de muzică de cameră. Începând cu Joseph Haydn – considerat părintele cvartetului de coarde – şi până la compozitorii contemporani de avangardă, toți marii creatori de muzică au dedicat acestui ansamblu magic pagini de tulburătoare adâncime filosofică, grandioase cicluri componistice, dar și sclipitoare momente de umor muzical sau redutabile pietre de încercare pentru virtuozitatea instrumentală individuală sau de ansamblu.”