For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Stephen Hough | George Enescu Festival
stephen hough

Stephen Hough

Pianistul britanic Stephen Hough este un rar spirit renascentist al timpului nostru. Pe lângă cariera de solist concertist , el excelează de asemenea ca scriitor, compozitor și pictor.

A cântat cu toate orchestrele importante din Europa și America, are constant turnee de recitaluri în întreaga lume și este invitat la festivaluri precum Aldeburgh, Aspen, Blossom, Edinburgh, Hollywood Bowl, Mostly Mozart, Ravinia, Salzburg, precum și BBC Proms unde a interpretat toate concertele de Ceaikovski, o serie reluată ulterior cu Orchestra Simfonică din Chicago.

Casa de discuri britanică Hyperion Records va lansa anul acesta două albume care poartă semnătura sa – Stephen Hough’s French Album și un altul cu intepretări ale concertelor 1 și 2 de Brahms. Demersurile sale artistice, concretizate și într-o discografie de peste 50 de titluri, au fost răsplătite cu multiple premii – Stephen Hough este primul artist de repertoriu muzical clasic distins de Fundația MacArthur, iar în 2010 a primit premiul oferit de Royal Philarmonic Society.

Înregistrările sale făcute pentru Hyperion au primit recunoaștere internațională – premiile Deutsche Scallplattenpreis, Monde de la Musique, mai multe nominalizări Grammy, Discul de Aur oferit de Gramophone în 2008, iar înregistrările sale cu integrala valsurilor de Chopin au fost numite câștigătoare ale Diapason d’Or în 2011.

Compozițiile sale includ lucrări de muzică de cameră, corale, simfonice, instrumentale și compoziții solo pentru pian. Missa Inocenței și Experienței, compusă de el, a fost interpetată de Corul Westminster Abbey, într-un concert care comemora 250 de ani de la nașterea poetului William Blake.

Stephen Hough scrie pentru The Guardian și The Times, iar blogul său – creat la inițiativa Telegraph Media Group – primește 15.000 de vizitatori în fiecare săptămână.