For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser The King’s Consort – George Enescu Festival
THE KING S CONSORT

The King’s Consort

THE KING’S CONSORT este una dintre cele mai importante orchestre de instrumente de epocă din lume. Înființată în 1980 de Robert King, orchestra și corul au avut concerte pe cinci continente, vizitând aproape toate țările europene, urcând pe scene din Japonia, Hong Kong și Orientul Îndepărtat, precum și din America de Nord și de Sud. Cu un catalog de o sută de CD-uri, și vânzări de peste un milion și jumătate de albume, The King’s Consort este una dintre cele mai înregistrate orchestre de instrumente de epocă. TKC lucrează în prezent cu casa de discuri VIVAT.

Timp de peste trei decenii, The King’s Consort, sub conducerea artistică a lui Robert King, a prezentat un repertoriu de o varietate curajoasă, cu lucrări de la 1550 până în ziua de azi, în multe dintre cele mai mari săli de concerte din Europa. Printre cele mai importante concerte amintim șapte apariții la BBC Proms, concerte cu spectaculoasa Încoronare a Regelui George al II-lea, reconstrucția venețiană Lo Sposalizio, Misa în Si Minor și Patimile după Sf. Matei de Bach și Elijah al lui Mendelssohn în Marea Britanie și Europa, concerte puse în scenă după Zâna de Purcell în Spania și Marea Britanie, concertul de deschidere al festivităților dedicate lui Purcell la BBC TV, și Recviemul lui Mozart în splendidul Palat Alhambra din Granada. Printre alte opere puse în scenă amintim Ottone de Händel în Japonia și Marea Britanie, Ezio de același compozitor la Théâtre des Champs-Elysées în Paris și Regina Indiană a lui Purcell în teatrul istoric din Schwetzingen, Germania. Turneele în zări mai îndepărtate au numărat concerte și opere interpretate în Japonia, Hong Kong și Filipine, Mexic, Brazilia și Argentina, precum și în Statele Unite și Canada.

Înregistrările extrem de apreciate ale The King’s Consort au fost recompensate cu multe premii internaționale și au vândut peste 1.500.000 de exemplare. Orchestra este lăudată în mod special pentru înregistrările sale cu muzică de Händel și Purcell, însă catalogul său include și muzică instrumentală și corală scrisă de zeci de compozitori, de la Albinoni la Zelenka, inclusiv Misa în Si Minor de Bach, Petite Messe Solennelle de Rossini, Muzica sacră a lui Mozart, imnurile Stabat Mater de Pergolesi, Astorga și Boccherini, și reconstrucția venețiană masivă Lo Sposalizio. Douăzeci și cinci de înregistrări în premieră mondială ale Odelor complete, Cântecelor solo și Muzicii sacre ale lui Purcell au consacrat orchestra The King’s Consort ca fiind una dintre cele mai importante interprete ale muzicii acestui compozitor. TKC este renumită și pentru înregistrările sale după cel puțin o duzină de oratorii și opere ale lui Händel. Alte proiecte muzicale includ albumul Sacred Music of Monteverdi, care conține Vespers of 1610: această serie urmează succesul celor zece volume din integrala Muzicii sacre a lui Vivaldi. La fel de cunoscute sunt și cele mai bine vândute înregistrări cu Încoronarea Regelui George, Oda pentru Sf. Cecilia de Händel, Recviemul lui Michael Haydn apreciat de critici (câștigătorul premiului Cea mai bună înregistrare corală acordat de BBC Music Magazine) și Muzica sacră a lui Mozart cu soprana Carolyn Sampson. TKC lucrează acum cu noua casă de discuri VIVAT, unde repertoriul său include deja discuri de Stanford și Parry (finalist la ediția din 2013 a Premiilor Gramophone), Couperin, Monteverdi, Händel și Purcell.

La Hollywood, corul orchestrei a înregistrat muzica pentru coloana sonoră din epopeea Regatul Cerului regizată de Ridley Scott și din Cronicile din Narnia, Pirații din Caraibe, Aruncat la canal și Codul lui Da Vinci.

Recent, TKC a mers în turnee europene importante cu Patimile după St. Matei de Bach, Mesia lui Händel și Misa în Si Minor de Bach, a interpretat Recviemurile lui Mozart și Michael Haydn la Lucerna și Cuenca, Paulus de Mendelssohn la Leipzig Gewandhaus și Creațiunea lui Haydn pentru Festivalul din Flandra, a interpretat Zâna lui Purcell și Ottone de Händel în Theater an der Wien, a înregistrat și interpretat Trois Leçons de Ténèbres de Couperin, lucrare transmisă live în Danemarca, a avut turnee în Mexic, a susținut concerte cu muzica sacră a lui Purcell în Belgia și Olanda, cu La Resurrezione de Händel și Stabat Mater de Pergolesi în Franța, lucrări de Purcell și Blow în Franța, Portugalia și la Wigmore Hall, a susținut nouă concerte la Festivalul Insulelor Canare și a avut turnee în Belgia, Franța, Olanda, Spania și Regatul Unit.

Cele mai importante evenimente ale anului 2014 includ Dido și Aeneas și Regele Artur de Purcell în Barcelona, Madrid și Viena, Încoronarea Regelui George în Europa, Misa în Si Minor de Bach în Lucerna, Mesia și Belshazzar de Händel la Versailles, Annecy, La Chaise-Dieu și Marsilia, Dies Natalis de Finzi și Les Illuminations de Britten la Wigmore Hall și în Franța, Mendelssohn la Leipzig Gewandhaus, împreună cu turnee în Franța, Ungaria, Malta, România, Elveția și Spania.

APRILIE 2014