For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Theo Wolters | George Enescu Festival
Theo Wolters

Theo Wolters

Născut în 1955 într-o familie de muzicieni, Theo Wolters a studiat la început trompeta și a absolvit Conservatorul din Maastricht, colaborând ulterior cu orchestre importante din Germania și cu Orchestra Regală Concertgebouw (Amsterdam). În curând

A luat lecții de dirijat cu Pieter Stalmeier și Roberto Benzi, iar din 1998 desfășoară o consistentă activitate în calitate de dirijor al multor orchestre din Europa, între care se numără și Orchestra Filarmonicii George Enescu din București, Orchestra de Cameră Concertgebouw etc.

Între 2004 și 2012, Theo Wolters a fost asistentul lui Mariss Jansons, ceea ce i-a dat ocazia de a-și perfecționa la cel mai înalt nivel tehnica dirijorală. În 2008 l-a înlocuit pe acesta în două concerte, dirijând simfonia Turangalila de Messiaens și fiind foarte bine primit de presă și de public.

Din 2010, Theo Wolters este dirijor șef al Orchestrei Filarmonice din Sibiu și dirijor invitat al Orchestrei Filarmonicii din Cluj-Napoca.