For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Thomas Duis | George Enescu Festival
thomas duis

Thomas Duis

Thomas Duis a fost câștigătorul celei de-a 5-a ediții a renumitului concurs Artur Rubinstein din Tel Aviv, iar doi ani mai târziu a fost premiat la competiția internatională ARD la Munchen. Numeroase premii în Europa (Koln, Vercelli, Atena, Leeds) și Australia (Sydney) marchează cariera sa anterioară.

Din 1979, Thomas Duis cântă în mod regulat în Germania și în tot restul Europei, precum și în SUA. În 1986 a susținut primul turneu personal în Asia de Est și și-a făcut debutul la Tokyo. A fost invitat în festivaluri precum Harrogate în Marea Britanie și Schleswig-Holstein în Germania. A concertat alături de orchestre de renume, între care Orchestra Filarmonică Israel, Orchestra Simfonică Sydney, Orchestrele Simfonice Radio Frankfurt, Bavaria și Germania de Nord.

Thomas Duis a făcut înresgistrări pentru radio și televiziune în Germania și în alte țări. În 1986 şi-a înregistrat primul disc la ECM/Electrola (Prokofieff), urmat de CD-uri la Klavins (Bach, Bach-Busoni, Beethoven și Liszt). În ultimii doi ani, Thomas Duis a înregistrat două albume alături de trompetistul Reinhold Friedrich pentru Capriccio. Tot pentru Capriccio a înregistrat piesa Winterreise, de Schubert, în transcrierea pentru pian semnată de Liszt. Cel mai recent CD al său a fost lansat în 2010 la casa de discuri germană Telos și cuprinde sonatele pentru vioară de George Enescu, interpretate împreună cu violonistul francez Albrecht Laurent Breuninger.

Thomas Duis este născut la Frankfurt. A primit primele lecții de pian la vârsta de 5 ani, la Koln, a studiat ulterior cu Kurt Gerecke în Wiesbaden, cu Fanny Watermann la Leeds în Marea Britanie și, din 1978 până la examenul său din 1982, cu Karl-Heinz Kammerling în Hanovra. Pe tot parcursul acestei perioade a primit bursa oferită de guvernul german pentru studii muzicale.