For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Thomas Hoppe | George Enescu Festival
thomas hoppe

Thomas Hoppe

Thomas Hoppe și-a câștigat o remarcabilă reputație de pianist în cadrul unor ansambluri de muzică de cameră sau acompaniator.

El cântă adesea alături de instrumentiști sau cântăreți în Statele Unite și Europa. A colaborat cu muzicieni de renume precum tzhak Perlman, Joshua Bell, Antje Weithaas, Mihaela Martin, Stefan Milenkovich, Jens Peter Maintz, Alban Gerhardt, Tabe Zimmermann and Frans Helmerson, pentru a menționa doar o parte dintre ei. Lucrează de asemenea pentru tineri artiști precum Feng Ning, Ben Beilman, Suyoen Kim, Jinjoo Cho și Sergey Malov.

Concertele l-au adus în săli celebre cum ar fi Carnegie Hall și Alice Tully Hall în New York City, Louvre Paris, Tsuda și Oji Hall în Tokyo, Wigmore Hall Londra, Concertgebouw Amsterdam, Angel Place Sydney, Teatro Colon Buenos Aires, Sala Sao Paolo, Ateneul Român, București și Berlin Philarmonic.

Ca pianist în cadrul ATOS Trio, el concertează în întreaga lume, primind cele mai înalte aprecieri. Deținători ai Premiului al III-lea al Kalichstein-Laredo-Robinson, în 2007 și în calitate de membri ai BBC3 New Generation Artists 2009, ATOS Trio a primit premiul al II-lea al Borletto-Buitoni în 2012 ca recunoaștere a excelenței artistice. ATOS Trio a fost invitat în festivaluri renumite precum Festivalul George Enescu, la București, City of London, Rheingau sau Schwetzingen și au lucrat alături de dirijori precum Andrew Manze sau Jac van Steen.

Hoppe a fost în mod frecvent pianistul oficial al unor concursuri internaționale precum Queen Elizabeth în Brussels, Joseph Joachim în Hannover, Feuermann Berlin și ARD Munchen, pentru toate instrumentele și vocile. De asemenea a oferit cursuri de măiestrie în acompaniament și muzică de cameră în Germania, Spania, Norvegia, Bulgaria, Anglia, Japonia, China, Australia, Chile și Statele Unite.

A servit ca membru al facultății și corepetitor oficial pentru Perlman Music Program, la invitația lui Itzhak Perlman, în al cărui studio de la Juilliard School a lucrat ca acompaniator de-a lungul mai multor ani.

German nativ, Thomas Hoppe a studiat alături cu Agathe Wanek în Mainz. În 1993 a plecat în Statele Unite pentru a studia cu maestrul Lee Luvisi, rămânând sub îndrumarea sa o perioadă de 5 ani. A fost primul deținător al distincției Samuel Sanders Memorial de la Juilliard School of Music, a absolvit studiile aici, obținând o diplomă în interferența artelor și a lucrat cu normă întreagă pentru studio-ul legendarei profesoare de pian, Dorothy Delay.

Începând din 2002, el locuiește împreună cu familia sa la Berlin și este angajat cu normă întreagă ca membru al facultății la Hochschule für Musik Hanns Eisler.