For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Tina Munteanu | George Enescu Festival
TINA MUNTEANU

Tina Munteanu

Tina Munteanu este absolventă a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” și a Universității Naționale de Muzică din București. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții muzicale de prestigiu din țară, printre care Orchestra Națională Radio, Opera Națională din București, Opera din Brașov sau Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Laureată a numeroase concursuri naționale de lied, deținătoarea Premiului special al juriului la Concursul Internațional de Canto „Hariclea Darclée” și a Marelui Premiu la Concursul „Trofeul Ion Dacian”, tânăra soprană este solistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și colaboratoare permanentă a Operei Naționale București. A participat la numeroase turnee internaționale în Spania, Belgia, Rusia, Franța, Ucraina și Ungaria.

Repertoriul său cuprinde rolurile Mimi și Musetta din „Boema” de G.Puccini, Tatiana în „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, Hanna din „Văduva veselă” de F.Lehár, rolurile titulare din „Contesa Maritza” și „Silvia” de E. Kálmán, Rosalinda din „Liliacul” de Johann Strauss-fiul, Micaela din „Carmen” de G. Bizet și Giulietta din „Les Contes d’Hoffmann” de J. Offenbach.