For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Alexander Oliver | George Enescu Festival
Oliver

Alexander Oliver

Născut și școlit în Scoția, Alexander Oliver a studiat la Royal Scottish Academy of Music and Drama (acum Royal Scottish Conservatoire). După câștigarea competiției Richard Tauber în 1966, și-a completat studiile la Viena sub tutela reumitului tenor Anton Dermota.

Și-a făcut debutul cu Wiener Kamer Oper și imediat după aceea s-a alăturat Glyndebourne Festival Opera unde a continuat să interpreteze mai multe roluri, atât în turneu cât și în festival. A apărut alături de toate instituțiile importante de operă din Marea Britanie și și-a făcut debutul la Royal Opera în 1971.

Cariera sa internațională a început în 1972 la Opera Olandeză și a condus către alte angajamente și colaborări cu principalele opere din Europa incluzându-le pe cele din Bruxelles, Paris, Zürich, Geneva, La Scala, La Fenice printre altele.

După o lungă carieră de succes s-a decis ca în 1999 să  dedice o parte semnificativă din viața sa pentru a lucra cu  tineri artiști și a acceptat astfel poziția de director artistic al Academiei Operei Naționale Olandeze. S-a retras din această activitate în ianuarie 2015.

Este invitat frecvent să asiste ca profesor la cursuri de perfecționare și a coordonat un număr de producții, fiind de asemenea și membru al juriului pentru câteva competiții importante.

Apariția sa în „Il ritorno d`Ulisse in patria” alături de Academy of Ancient Music este rolul cu care a debutat în 1973 la Glynebourne.