For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Amanda Forsyth | George Enescu Festival
amanda-forsyth-ro

Amanda Forsyth

Amanda Forsyth este violoncelist principal al Orchestrei Centrului Național de Arte din Ottawa şi membru fondator al Zukerman Chamber Player. Cântă la violoncel de la vârsta de trei ani. S-a născut în Africa de Sud, dar s-a mutat în Canada încă din copilărie. A studiat cu Harvey Shapiro la Școala Juilliard şi a fost cel mai tânăr artist principal selectat de către Orchestra Filarmonică Calgary.

Cântă pe un violoncel italian rar din 1699, ce a aparținut lui Carlo Giuseppe Testore, a câştigat Premiul Juno şi a colaborat de-a lungul timpului cu artiști proeminenți precum Yefim Bronfman, Joseph Kalichstein, Yo-Yo Ma, John Arnold Steinhardt și Pinchas Zukerman, Lawrence Foster, Roberto Minczuk, Mikhail Pletneiev sau Bramwell Tovey. A cântat cu orchestre din toată lumea, de la Chicago la Sao Paulo, de la Copenhaga şi Barcelona la Vancouver şi San Diego, de la Israel Philharmonic Orchestras la London’s Royal Philharmonic Orchestra, English Chamber Orchestra, Hong Kong Sinfonietta sau BBC Proms din Londra.

Amanda Forsyth concertează în fiecare vară la Ravinia și la Festivalul Soarelui din Cortona Toscana, Italia, unde a interpretat ca solistă, dar și în concerte de muzică de cameră. A fost timp de opt sezoane artist invitat la Festivalul de Muzică de Cameră Santa Fe. Alături de Zukerman Chamber Players a avut concerte în Germania, Israel, Finlanda, Olanda, Elveția, Noua Zeelandă, Polonia, Ungaria, Croația, Austria și Marea Britanie.

A făcut înregistrări la Sony Classics, Naxos, Altara, Fanfare, Marquis, Pro Arte și la casa de discuri CBC.

Este interpreta temei muzicale a filmului „The War” (compozitor Wynton Marsalis), un celebru documentar despre Al Doilea Război Mondial, filmat pentru PBS.