For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Andrew Tortise – George Enescu Festival
Tortise

Andrew Tortise

Andrew a studiat la Catedrala Wells și a absolvit Colegiul Trinity, din Cambridge în anul 2002. A studiat cantoul întâi cu Ashley Stafford și apoi cu Iris dell’Acqua.

În programul de concerte de sezonul acesta și cel viitor se numără Arnalta în Monteverdi- „L’incoronazione di Poppea” cu Academia de Muzică Antică; Monteverdi- „Orfeo” dintr-un tur în SUA cu Corul și Orchestra Monteverdi și Sir John Eliot Gardiner; Elijah cu Corul Bach; Odă adusă Sf. Cecilia și Brockes Passion pentru Festivalul Bilbao Handel; Bach- „Sf. Matthew Passion” dintr-un tur European cu Orchestra Age of Enlightenment, incluzând Amsterdam, Paris și Leipzig cu Consortul Gabrieli; Beethoven- „Missa Solemnis” cu Ex Catedra și Simfonia Orchestrei a Orașului Birmingham și Corul Fantasy la Festivalul Internațional Edinburgh din 2015 și Haydn-„Nelson Mass” în Amsterdam cu Simfonia Britten.

Planurile legate de operă includ întoarcerea la Royal Opera, Covent Garden pentru a cânta Marzio în Mozart „Mitridate” și Vogelgesang „Die Meistersinger von  Nürnberg”. Debutul său la Theater an der Wien în „Christmas Oratorio” de Bach și întoarcerea la Opera Națională Olandeză pentru a cânta Lurcanio în „Ariodante” de Handel.

Proiectele sale recente marcante sunt „The Spirit of the Masque” în noua producție Richard Jones după Britten, Gloriana pentru Royan Opera, Covent Garden; Peter Quint- „The Turn of the Screw” pentru Opera din Lyon; Novice Billy Budd și Jancek- „The Makropulos Case” pentru Opera din Olanda; David- „Die Meistersinger von Nurnberg” și Ferrando- „Cosi fan tutte” pentru Opera Națională Galeză și  „Lucano Poppea” și ariile tenorului din „St. Matthew Passion” a lui Bach la Festivalul de Opera Glyndebourne.

Aparițiile timpurii la operă includ Marzio „Mitridate” la Festivalul Salzburg; Ferrando și roluri în „L’incoronazione di Poppea” pentru Opera din Lyon; Miernier „Frühlings Erwachen” la Monnaie, Bruxelles și Robert în David Sawyer „Skin Deep” pentru Opera North din cadrul Festivalului Bragenz.

În zona de concerte, a cântat „Mass în B Minor” de Bach alături de Orchestra de Cameră Scoțiană și Richard Egarr și la Festivalul „Three Choirs” în 2014. Evanghelist și arii în „St. John Passion” de Bach și „Monteverdi Vespers” cu Corul Monteverdi și Sir John Eliot Gardner; Mozart „Requiem” cu Orchestra „Philharmonia”, London Simphony Orchestra și Sir Colin Davis și cu orchestra și corul Orchestra Națională Galeză. „Les Illuminations” de Britten și „Aufidio” în JC Bach „Lucio Silla” cu Salzburg Mozarteum Orchestra și Ivor Bolton; Haydn „Paukenmesse” cu Scottish Simphony Orchestra BBC și Bernard Labardie; Britten „Serenade for Tenor”, „Horn and Strings” cu Academia de Muzică Antică și cu Aarhus Symphony Orchestra; Evanghelist „St. Matthew Passion” in Lisbon; St. Matthew Passion (arii) cu Orchestra Residentie și cu Consortul Gabrieli și Players și „Christmas Oratorio” de Bach cu Orchestra Filarmonicii din Rotterdam.

Andrew a apărut în turnee cu Sir John Eliot Gardiner cântând Purcell, Bach și Monteversi, cu Richard Egarr și Orchestra The Age of Enlightenment, Concert Spirituel și Hervé Niquet cântând „Messiah” și Marc Minkowski cântând Damon „Acis” și „Galatea”. A mai apărut cu Consortul Combattimento, Amsterdam și Netherlands Bach Society și a avut recitaluri la Festivalul Aldeburgh cu Malcolm Martineau și în Bruges cu Richard Egarr.