For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Aneliya Vidinova Atanasova | George Enescu Festival
Aneliya Vidinova Atanasova

Aneliya Vidinova Atanasova

Artist liric în Corul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti de mai bine de 13 ani, Aneliya Vidinova Atanasova este în paralel şi solistă a Coralei „Nihil Sine Deo” tot din Bucureşti.

De origine bulgară, solista a terminat Liceul de Muzică din Ruse, Bulgaria, apoi a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare, secţia canto clasic. În 2008 a terminat studiile masterale ale Universităţii „Spiru Haret” Bucureşti, Facultatea de Muzică. De asemenea, a fost eleva mezzo- sopranei Margarita Lilova din Bulgaria, precum şi a cunoscutei soprane române, Victoria Bezzeti.

A debutat în anul 1998 prin recitaluri la Sala „Dalles” şi Sala „Auditorium” din Bucureşti. Şi-a continuat activitatea ca solistă a Operei Bulgare din Ruse. În 2005 a colaborat cu dirijorul Radu Popa al Filarmonicii din Giurgiu, având rolul Volettei din opera „Traviata” a lui G. Verdi. Cea mai lungă colaborare, din anul 2000 până în prezent, este cu dirijorul corului Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, Iosif Prunner. Aneliya este soprană-colaborator permanent al Filarmonicii şi a susţinut numeroase recitaluri solistice pe scena acesteia.

Aneliya Vidinova Atanasova a ajuns în finala Concursului Internaţional de Interpretare „Hariclea Darclee” din Brăila în anul 2003 şi, în acelaşi an, a luat premiul al treilea la Concursul Internaţional de Canto din Rhodos, Grecia.