For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Angela Cheng | George Enescu Festival
Angela Cheng

Angela Cheng

Adesea lăudată pentru tehnica genială, frumusețea tonală și superba relație cu muzica, pianista canadiană Angela Cheng este una dintre comorile țării sale. Pe lângă aparițiile obișnuite ca invitat al tuturor orchestrelor din Canada, ea a cântat de asemenea și cu Orchestra Simfonică din Alabama, Orchestra Filarmonica din Buffalo, Orchestra Simfonică din Colorado, Orchestra Simfonică din Houston, Orchestra Simfonică din Indianopollis, Orchestra Simfonică din Jacksonville, Orchestra Filarmonică din Louisiana, Orchestra Simfonică Saint Louis, Orchestra Simfonică San Diego, Orchestra Simfonică din Syracuse, Orchestra Simfonică din Utah și Orchestra Filarmonică din Israel. În primăvara lui 2012, Cheng a debutat alături de Orchestra Simfonică Edmonton la Carnegie Hall. Ea a debutat de asemenea la prestigiosul Festival din Salzburg într-un recital cu Pinchas Zuckerman în vara lui 2012. În sezonul următor va colabora cu Orchestra Centrului Național de Arte din Ottawa, Orchestra Simfonică Toronto, Orchestra Simfonică Vancouver si Orchestra Simfonică Winnipeg.

În 2009, la invitația lui Pinchas Zukerman, Cheng a făcut un turneu atât în Europa, cât și în China, ca membru al Muzicienilor de Cameră ai lui Zukerman. Ea li s-a alăturat din nou în primăvara lui 2010 pentru un turneu în Statele Unite, care includea concerte în Centrul Kennedy în Washington D.C. și 92nd Street Y în New York. Următoarele sezoane au fost pline de turnee în Europa, Asia și America de Sud, inclusiv concerte la Musikverein în Viena, Concertgebow în Amsterdam și la Festivalurile Scheswig-Holstein, Salzburg și Ravinia.

O iubitoare a recitalurilor, Angela Cheng apare cu regularitate în cadrul seriilor de recitaluri din Statele Unite și Canada și a colaborat cu numeroase ansambluri de cameră, inclusiv cvartetele Takács, Colorado și Vogler. Aparițiile în cadrul festivalurilor includ Chautauqua, Banff, Colorado, Houston, Vancouver, Festivalul Internațional din Lanaudiere în Quebec și Festivalul Internațional de Muzică Cartagena din Columbia.

Înregistrările pianistei de debut ale celor două concerte de Mozart, cu Mario Bernardi și Orchestra CBC din Vancouver au primit comentarii strălucitoare. Alte CD-uri includ Concertul Clarei Schumann în La minor cu JoAnn Falletta și Corul Filarmonicii Femeilor pentru Koch International; pentru CBC Records patru concerte Spaniole cu Hans Graf și Filarmonica din Calgary, ambele concerte ale lui Shostakovich cu Mario Bernardi și Orchestra Radio CBC și un disc de solo-uri cu o selecție a operelor Clarei și ale lui Robert Schumann; și, de curând, un recital al operelor lui Chopin, CD lansat de Universal Music Canada.

Angela Cheng a câștigat Medalia de Aur la Competiția Maeștrilor Pianiști Internaționali Arthur Rubinstein și, de asemenea, a fost prima artistă de origine canadiană care a câștigat prestigioasa Competiție Internațională de Pian de la Montreal. Alte premii includ râvnitul Premiu pentru Dezvoltarea Carierei acordat de Consiliul Canadei și Medalia de Excelență pentru o interpretare extraordinară a lui Mozart de la Mozarteum din Salzburg.