For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Angelica Postu – George Enescu Festival
angelica postu

Angelica Postu

Angelica Postu a absolvit cursurile Universității de Muzică București, secția pian (clasa prof.Delia Pavlovici și Prof.Dana Borșan), dar și ale Universității “Titu Maiorescu”, Facultatea Psihologie, pe care le încheie în 2011. A fructificat și o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin în anul universitar 2008-2009 (la clasa prof. Sorin Enăchescu) .

În vara anului 2014 a încheiat studiile de Master la Conservatorul Roial din Bruxelles, la clasa renumitului pianist și profesor.Daniel Blumenthal. În prezent urmează cursurile postuniversitare ale Universității de Arte din Berlin.

A participat la mai multe cursuri internaționale de specializare interpretativă lucrând cu Prof. Kevin Kenner (Anglia), Prof. Roberto Russo (Italia), Prof. Einar Steen Nokleberg (Norvegia) Prof. Daniel Goți (România) și Prof. Christian Beldi(Germania). Premiile naționale și internaționale obținute mai ales între 2003 si 2009 vorbesc de o interpretă de o certă valoare din cea mai tânară generație de pianiști români.

Pianista Angelica Postu susține cu sala plină,oferind publicului concerte și recitaluri solistice de o deosebită valoare interpretativă pe scene din capitală – Ateneul Roman, Muzeul Național “George Enescu”, Palatul Șuțu, precum și pe diverse scene ale unor orașe cu o intensă activitate muzicală- Brașov, Sibiu, Cluj,Craiova, Râmnicu-Vâlcea,Târgoviște, Pitești.

În afara țării evoluează, bucurându-se de succes, în mai multe rânduri în Germania,Olanda,Belgia. În 2010, celebrând Anul Chopin, Angelica Postu susține o serie de concerte în Polonia la Centrele Europene Culturale din Varșovia și Cracovia, încheiând cu un recital in casa natală a a lui Frederic Chopin din  Zelazowa Wola .

În 2012 pianista concertează în Bucuresti într-un cadru privat, la inaugurarea pianului Bösendorfer Artist Series. Din toamna anului 2013 și până în prezent, artista colaborează cu violoncelistul de origine română Valentin Răduțiu, susținând alături de el concerte în Franța, Germania și Belgia.

Photo Credit: Petru Șoșa