For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Arnold Bezuyen | George Enescu Festival
Arnold Bezuyen

Arnold Bezuyen

Arnold Bezuyen, veteran al companiilor internaţionale precum Teatro di La Scala, Los Angeles, Festivalul Bayreuth, Covent Garden şi Staatsoper din Viena, a debutat recent ca Loge în producţia MET “Das Rheingold”, interpretându-l apoi pe Bacchus în opera “Ariadne auf Naxos” în Bordeaux.

Recent, a cântat Shuisky în “Boris Godunov” la Valencia; a avut rolul principal în “Damnarea lui Faust” la Palermo; a cântat în “Gurre-Lieder” în Bilbao; l-a interpretat pe Boris în “Katia Kabanova” în Lisabona, sub bagheta Juliei Jones; a debutat ca Mime în noua producţie după “Siegfried” a lui Lübeck, dirijată de Roman Brogli-Sacher; l-a interpretat pe Loge în două reprezentaţii “Das Rheingold” pentru Opera din Irlanda; a avut concerte la Bolzano în regiunea Tirol unde a interpretat două personaje din Electra- Aegisthus şi Junger Deiner; şi a cântat în rolul principal din “Faust” a lui Philippe Fénelon la Palais Garnier din Paris.

Arnold Bezuyen şi-a început cariera în teatre din Augsburg şi Bremen, cântând ca Pinkerton, Rodolfo, Turiddu, cântăreţul în „Der Rosenkavalier”, Cassio, Ismaele, Alfredo, Alfred, şi Loge în “Das Rheingold”. Cu ultimul rol a debutat în 1998 la festivalul Bayreuth sub bagheta lui James Levine şi l-a înregistrat pe CD în acelaşi an alături de Gustav Kuhn.

Arnold Bezuyen a lucrat cu mulţi dirijori celebri precum Pierre Boulez, Sir Andrew Davies, Christoph Eschenbach, Adam Fischer, James Levine, Seiji Ozawa, Antonio Pappano, Jaap van Sweden şi Christian Thielemann.

A dezvoltat un repertoriu de concert extensiv ce se întinde de la Mozart şi Requiemele lui Verdi la piese din secolul 21. Printre recitalurile sale se numără, de exemplu, “Das Klagende Lied” de Mahler cu orchestra simfonică NDR în Hamburg; “King Kandaules” de Zemlinsky în Concertgebouw, Amsterdam; şi „Les Noces” de Stravinsky cu Orchestre de Paris, dirijată de Pierre Boulez.

Turneele sale l-au dus în Santiago de Compostela cu “Missa Solemnis”; la Musikverein, Vienna şi Hamburg cu Simfonia a9-a a lui Beethoven; şi la Orchestra filarmonica din Dortmund “Das Lied von der Erde”.În plus, Arnold Bezuyen a făcut parte din premiera mondială a operei “Legende” de Peter-Jan Wageman şi a cântat în “Das Klagende Lied” de Mahler, amândouă în Concertgebouw, Amsterdam. De asemenea, a apărut ca Klaus Narr în Gurre-Lieder de Schönberg în Monte Carlo şi Berlin.