For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Bogdan Zvoristeanu | George Enescu Festival
bogdan-zvoristeanu

Bogdan Zvoristeanu

Bogdan Zvorișteanu a început studiile de vioară cu tatăl său și mai apoi la Academia de Muzică din Bucureşti cu profesorul Ştefan Gheorhiu. El a primit o bursă la Academia Internațională de Muzică Menuhin din Gstaad / Elveția, unde a aprofundat studiile cu maestrul Alberto Lysy. Bogdan Zvorișteanu a câștigat mai multe concursuri, precum “Tibor Varga”, în Sion, “George Enescu” din București, “Leopold Mozart” la Augsburg, “Concours International de Genève” și altele. El a fost invitat în calitate de solist şi muzician de cameră la numeroase festivaluri din Japonia, China, Coreea, Canada, America de Sud și în întreaga Europă. Unele dintre spectacolele sale au fost înregistrate live şi difuzate de posturi de radio.

Din 2002, Bogdan Zvorișteanu este prim-concertmaestru la Orchestre de la Suisse Romande din Geneva. În 2008 el a interpretat Integral cantatas de JS Bach pentru vioară solo la aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea IMMA, la casa de discuri Dinemec Classics.

Bogdan Zvorișteanu cântă la o vioară de Nicolaus Gagliano din 1761, Fundaţia Tharice.