For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Boris Brovtsyn | George Enescu Festival
Boris Brovtsyn

Boris Brovtsyn

Născut în 1977 la Moscova, Boris Brovtsyn a absolvit Școala Centrală de Muzică din capitala rusă în 1994, după care a fost admis la Conservatorul Ceaikovski (absolvit în 1999), unde a studiat cu Maya Glezarova. Laureat al mai multor concursuri internaționale încă din timpul studiilor, Brovtsyn a câștigat premii în cadrul competițiilor Georg Kulenkampf (1994, Köln), Transnet (1996, Pretoria) și Yehudi Menuhin (1998).

În 2001 a fost finalist al Competiției Internaționale de Vioară „Regina Elisabeta” și a câștigat premiul Reuters. Un an mai târziu, se clasa primul în cadrul Competiției Internaționale pentru Vioară Tibor Varga.

A debutat pe scena din Marea Britanie în 1998, alături de Filarmonica BBC, dirijată de Rumon Gamba. A devenit apoi elevul lui David Takeno la Școala de Muzică și Teatru Guildhall şi a câștigat, în 2004, medalia de aur, cel mai important premiu al Şcolii.

A lucrat cu dirijori precum Sir Neville Marriner, Gerd Albrecht, Marek Janowski, Neeme Järvi, Louis Langrée, Antoni Wit, Alexander Lazarev, Vassily Sinaisky, Alain Lombard și Douglas Boyd, a concertat alături de orchestre renumite, de la Orchestra Filarmonică din Strasbourg, la Orchestra Filarmonică din Monte Carlo, Orchestra Filarmonică BBC, Orchestra Simfonică din Birmingham, Orchestra Simfonică a BBC din Scoția, Orchestra Simfonică de Radio din Berlin, Orchestra Filarmonică Regală Liège, Orchestra Elveției Romande, Orchestra della Svizzera Italiana, Filarmonica din Varșovia, Orchestra Simfonică de Stat din Moscova sau Orchestra Simfonică din Sao Paulo.

Boris Brovtsyn s-a făcut remarcat și la festivalul din Verbier, Lugano și Ascona, la cel din Edinburgh, la Festivalul de muzică de cameră din Oxford, la cel omonin din Ierusalim sau la Festivalul „George Enescu”. Violonistul susține deseori concerte de muzică de cameră alături de Janine Jansen, Maxim Rysanov, Amihai Grosz, Boris Andrianov, Anastasia Voltchok, Denis Matsuev, Alexei Ogrintchouk și Nelson Görner.